Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με τα Σωματεία Λατόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων
Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με τα Σωματεία Λατόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων

Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με τα Σωματεία Λατόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος με τα Σωματεία Λατόμων Συκής – Νεοχωρίου – Καλαμακίου. Ο βουλευτής έγινε δέκτης των αγωνιών για τη βιωσιμότητα του κλάδου τους και τόνισε πως δεν πρέπει να πληγεί μια από τις πιο παραγωγικές δραστηριότητες του Νοτίου Πηλίου δηλώνοντας τη στήριξή του στην προσπάθειά τους αυτή.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι πρέπει να υλοποιηθεί η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Νοτίου Πηλίου για ενεργοποίηση της Επιτροπής Λατομείων, αφού ενισχυθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου και των λατόμων προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για το καθεστώς λειτουργίας. Ο βουλευτής επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθεί ο χρόνος της δίμηνης παράτασης που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο και εντός αυτού του χρονικού διαστήματος όλες οι πλευρές οφείλουν να καταλήξουν στη νόμιμη και ενδεδειγμένη λύση.

Συνάντηση με το Συνδικάτο Οικοδόμων

Συνάντηση με το Συνδικάτο Οικοδόμων πραγματοποίησε χθες Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, ο βουλευτής Μαγνησίας, Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος. Κύριο θέμα της συζητήσεως ήταν τα τεράστια προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει ο κλάδος, εξαιτίας της υποχώρησης της οικοδομικής δραστηριότητας, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων κ. Κ. Σιάρας και ο ταμίας κ. Κ. Καραχάλιος περιέγραψαν τη δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, καθώς η οικοδομή και ο κατασκευαστικό κλάδος γενικότερα είναι από τα πρώτα «θύματα» της οικονομικής κρίσης. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η συνεχής φορολόγηση της κατοικίας και η ανυπαρξία της αγοραστικής δύναμης έχουν επιφέρει βαριά πλήγματα στην με αποτέλεσμα η ανεργία των οικοδόμων στη Μαγνησία να ξεπερνάει το 80% χωρίς να διαφαίνονται σημάδια βελτίωσης της κατάστασης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση