Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σύμβαση συντήρησης του οδικού δικτύου Μαγνησίας υπέγραψε ο Κ. Αγοραστός
Σύμβαση συντήρησης του οδικού δικτύου  Μαγνησίας υπέγραψε ο Κ. Αγοραστός

Σύμβαση συντήρησης του οδικού δικτύου Μαγνησίας υπέγραψε ο Κ. Αγοραστός

Κ. Αγοραστός για Αχ. Μπέο: «μηδέν των αραχνίων διαφέρειν»

Τη σύμβαση ς του οδικού δικτύου της Μαγνησίας, στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, (Μηλίνα, Πάλτση, Κατηγιώργη, Πλατανιά) όπου υπάρχουν προβλήματα , υπέγραψε σήμερα στην ο περιφερειάρχης Θεσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη, θεματικών αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, του αναδόχου και υπηρεσιακών στελεχών.

“Υπογράφουμε άλλη μια σύμβαση για ένα έργο προϋπολογισμού 700.000 € που αφορά τη του οδικού δικτύου της Μαγνησίας, στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, όπως Μηλίνα, Πάλτση, Κατηγιώργη, Πλατανιά, όπου υπάρχουν προβλήματα στο , είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μετά την υπογραφή της σύμβασης και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο πράγμα αυτή την εποχή να βρίσκεις χρήματα από τον εθνικό προϋπολογισμό για να κάνεις έργα, που βελτιώνουν την μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και δίνουν εύκολη προσβασιμότητα».

Σύμφωνα με τον Κ. Αγοραστό, πρόκειται για το 336ο έργο στη Μαγνησία, με συνολικό προϋπολογισμό σε 665.876.00 €. Με τα έργα αυτά-όπως είπε χαρακτηριστικά- διαχέεται χρήμα στην τοπική οικονομία και η Περιφέρεια συμβάλλει στη διατήρηση ή στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να συγκρατηθεί, όσο γίνεται η φυσική ισορροπία της κοινωνίας. Αν δεν γίνει αυτό, σημείωσε, η επαναφορά της κοινωνίας θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, με κόστος κοινωνικό, οικονομικό, κόστος ασφάλειας και υπαρξιακό.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε μια δύσκολη περίοδο και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Για όσους υποστηρίζουν ότι από την Περιφέρεια δεν έχει δοθεί στη Μαγνησία ούτε ένα , ο κ. Αγοραστός απάντησε ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι καλύτερος. «Πιστεύουμε στην αλήθεια, δεν έχουμε μυστικά. Άλλωστε αυτά είναι μετρήσιμα αποτελέσματα και μπορεί κανείς να τα δει, να τα ζήσει και να τα περπατήσει», είπε και πρόσθεσε ότι έγιναν κτίρια για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έξι περιβαλλοντικές πλατείες που έγιναν με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Βόλου, ακόμη και η πλατεία Ευαγγελίστριας, η επέκταση του , με ασφάλειας στο λιμάνι του Βόλου, οδικοί άξονες, , ς και αποχέτευσης, αλλά και έργα στα νησιά των Βορείων Σποράδων. «Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται προγραμματισμός και στρατηγική», έιπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας .

Απάντηση στον Αχ. Μπέο

Ο Κ. Αγοραστός σχολίασε τη στάση του σε δημάρχου Αχ. Μπέου λέγοντας ότι «όσο κι αν κατανοώ ότι η υποταγή στον λαϊκισμό χρειάζεται τον εντυπωσιασμό που προκαλεί η επίθεση στον περιφερειάρχη, δεν μπορώ να μην πω την αλήθεια» και πρόσθεσε το ρητό: «Μηδέν των αραχνίων διαφέρειν», που είχε ο Ανάχαρσης στον Σόλωνα, ελέγχοντας την αποτελεσματικότητα του νομοθετικού του έργου. Ότι δηλαδή οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης και η φράση σημαίνει ότι πιάνουν τους αδύναμους αλλά οι δυνατοί και οι πλούσιοι τους σπάζουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση