Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συμμετοχή του ΚΔΑΠ Βασδέκειο  στο 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης

Συμμετοχή του ΚΔΑΠ Βασδέκειο  στο 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης

 Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο στο 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από 17 έως  22 Μαρτίου με αφορμή την Αφήγησης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις  20 Μαρτίου.

Το φεστιβάλ περιελάμβανε αφηγήσεις, επιστημονικές ημερίδες αλλά και μια καλλιτεχνική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα με έργα καλλιτεχνών εμπνευσμένα από ιστορίες και παραμύθια. Το ΚΔΑΠ Βασδέκειο το οποίο αποτελεί δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, συμμετείχε στο Φεστιβάλ με μια δημιουργία των παιδιών του τμήματος Δημιουργικής Γραφής, ένα βιβλίο γραμμένο από τα παιδιά με τίτλο «Μικρές ιστορίες με τον Ιάκωβο».

Πρόκειται για μια κασετίνα που περιλαμβάνει τρία μικρά βιβλία γραμμένα και εικονογραφημένα από τα παιδιά, ένα ημερολόγιο που υπήρξε η αφορμή της συγγραφής του βιβλίου, αλλά και φύλλα δραστηριοτήτων που προτρέπουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν και να κατασκευάζουν τους ήρωες σε χάρτινες δακτυλόκουκλες, δίνοντας στο βιβλίο ένα διαδραστικό χαρακτήρα. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε με την επίβλεψη και επιμέλεια της υπευθύνου του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του ΚΔΑΠ Σταυρούλας Μαστρογιάννη και παρουσιάστηκε στο Βόλο τον περασμένο Απρίλιο. Στην ολοκλήρωση του βιβλίου μετείχαν επίσης τα τμήματα φωτογραφίας και γραφιστικής του ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που επεξεργάστηκαν τις ιδέες και τις των παιδιών ώστε αυτές να αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο χαρτί.

Στην που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα το βιβλίο απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά υπήρξε και πόλος έλξης για εκατοντάδες μαθητές σχολείων που επισκέφτηκαν την έκθεση και χάρηκαν την ιδέα ενός βιβλίου γραμμένο από παιδιά για παιδιά.

Το βιβλίο «Μικρές ιστορίες με τον Ιάκωβο» έχει ταξιδέψει στη Ρώμη της Ιταλίας τον περασμένο Μάιο συμμετέχοντας στο 1ο Φεστιβάλ Δημιουργικής Ανακύκλωσης και στον Αη Γιώργη Νηλείας στο 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης  Πηλίου το περασμένο καλοκαίρι.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση