Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Συμμετοχή του ΚΔΑΠ Βασδέκειο  στο 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης

Συμμετοχή του ΚΔΑΠ Βασδέκειο  στο 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης

 Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο στο 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από 17 έως  22 Μαρτίου με αφορμή την Αφήγησης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις  20 Μαρτίου.

Το φεστιβάλ περιελάμβανε αφηγήσεις, επιστημονικές ημερίδες αλλά και μια καλλιτεχνική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα με έργα καλλιτεχνών εμπνευσμένα από ιστορίες και . Το ΚΔΑΠ Βασδέκειο το οποίο αποτελεί δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα  στο πλαίσιο του , συμμετείχε στο Φεστιβάλ με μια των παιδιών του τμήματος Δημιουργικής Γραφής, ένα βιβλίο γραμμένο από τα με τίτλο «Μικρές ιστορίες με τον Ιάκωβο».

Πρόκειται για μια κασετίνα που περιλαμβάνει τρία μικρά γραμμένα και εικονογραφημένα από τα , ένα ημερολόγιο που υπήρξε η αφορμή της συγγραφής του βιβλίου, αλλά και φύλλα δραστηριοτήτων που προτρέπουν τα να ζωγραφίσουν και να κατασκευάζουν τους σε χάρτινες δακτυλόκουκλες, δίνοντας στο βιβλίο ένα διαδραστικό χαρακτήρα. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε με την επίβλεψη και επιμέλεια της υπευθύνου του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του ΚΔΑΠ Σταυρούλας Μαστρογιάννη και παρουσιάστηκε στο Βόλο τον περασμένο Απρίλιο. Στην ολοκλήρωση του βιβλίου μετείχαν επίσης τα τμήματα φωτογραφίας και γραφιστικής του ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που επεξεργάστηκαν τις ιδέες και τις εικόνες των παιδιών ώστε αυτές να αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο χαρτί.

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα το βιβλίο απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά υπήρξε και πόλος έλξης για εκατοντάδες μαθητές σχολείων που επισκέφτηκαν την έκθεση και χάρηκαν την ιδέα ενός βιβλίου γραμμένο από παιδιά για παιδιά.

Το βιβλίο «Μικρές ιστορίες με τον Ιάκωβο» έχει ταξιδέψει στη Ρώμη της Ιταλίας τον περασμένο Μάιο συμμετέχοντας στο 1ο Φεστιβάλ Δημιουργικής Ανακύκλωσης και στον Αη Γιώργη Νηλείας στο 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης  Πηλίου το περασμένο καλοκαίρι.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση