Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σημαντικό το ηλεκτρονικό marketing και η χρήση δυνατοτήτων ψηφιακών εργαλείων Τουρισμoύ
Σημαντικό το ηλεκτρονικό marketing και η χρήση δυνατοτήτων ψηφιακών εργαλείων Τουρισμoύ

Σημαντικό το ηλεκτρονικό marketing και η χρήση δυνατοτήτων ψηφιακών εργαλείων Τουρισμoύ

Η σημασία του ηλεκτρονικού marketing και η χρήση των δυνατοτήτων των διαφόρων ψηφιακών εργαλείων Τουρισμού τονίστηκαν κατά την σχετική Εκπαιδευτική που πραγματοποιείται στο ΞΕΝΙΑ Βόλου.

Όπως αναφέρθηκε πάνω από τις μισές κρατήσεις σε ξενοδοχεία γίνονται ηλεκτρονικά και οι του τουρισμού έχουν μεγάλο εύρος κινήσεων για να κάνουν τη διαφημιστική τους καμπάνια.

Στη σημερινή συμμετέχουν πάνω από 120 του τουρισμού, παρουσία και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς για το στήσιμο του marketing plan της Θεσσαλίας, το οποίο χαρακτήρισε ως “το καλύτερο σε όλη την ” με μετρήσιμα στοιχεία.

Η σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία είναι ένα τριετές πρόγραμμα που συνεχίζεται μέχρι το 2018.

Όπως μάλιστα επισήμανε ο Αλέξανδρος Παπαδάκης external community affairs manager Coca Cola 3E, “ εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως θετικός μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία, στις επιχειρήσεις, στην απασχόληση και στην κοινωνία”.

Η Εκπαιδευτική Ημερίδα Τουρισμού, αποτελεί πρωτοβουλία της «Σύμπραξη του Τουρισμού για τη Θεσσαλία» και υλοποιείται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου Σχεδίου Μάρκετινγκ και Αναπτυξιακών Δράσεων, που η Marketing Greece του ΣΕΤΕ και η Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε στρατηγική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σχεδίασαν και υλοποιούν με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.

Η διδάκτωρ Τουριστικού Μάρκετινγκ στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου , Γεωργία Ζούνη, είπε πως οι επιχειρηματίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλα τα κοινωνικά δίκτυα σε ποσοστό υψηλό, όσο τα χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες.

“Από τη στιγμή που ξεκινούν να ονειρευτούν ένα ταξίδι, η επιχείρηση πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί για να προσελκύσει τουρίστες με τη χρήση των ηλεκτρονικών εργαλείων”. Μάλιστα επισήμανε ότι τελευταία οι Έλληνες επιχειρηματίες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημασία της χρήσης αυτών των εργαλείων και εκπαιδεύονται σε αυτά.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισήμανε την επιτυχία του marketing plan της Θεσσαλίας και το χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο που έχει βγάλει τη Θεσσαλία από τα στενά όρια της Ελλάδας.

“Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει πληροφορίες για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την πληρότητα, τα ξενοδοχεία, τους προορισμούς. Μπορείς να κάνεις το δικό σου ταξίδι μέσα από την διαδικτυακή που έχει δημιουργηθεί, να χρησιμοποιήσεις τα video κ.α. Προβάλλεται ακόμη και ο μικρότερος προορισμός της Θεσσαλίας”. Επισήμανε ότι στην σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα γνωρίσουν διεθνείς πρακτικές που αξιοποιούν το trip advisor, τα κοινωνικά δίκτυα και το ψηφιακό marketing. “Στη Θεσσαλία παρόλο που είναι δύσκολος προορισμός και δυσκολευτήκαμε να ολοκληρώσουμε το marketing plan ,τελικά πετύχαμε όπως φαίνεται από τα στοιχεία. Οι τουρίστες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στους δικούς μας προορισμούς. Η Θεσσαλία έκανε πραγματικότητα ένα μοντέλο που θα ήθελε να έχει όλη η χώρα, στο πλαίσιο της συνέργειας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Υπάρχουν δείκτες ανόδου της τουριστικής κίνησης αλλά και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου”, τόνισε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

"Αλιεύοντας" την είδηση