Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σημαντικές παρεμβάσεις οδοποιίας στο Παλιό Τρίκερι
Σημαντικές παρεμβάσεις οδοποιίας στο Παλιό Τρίκερι

Σημαντικές παρεμβάσεις οδοποιίας στο Παλιό Τρίκερι

Αλλάζει ριζικά η εικόνα στο με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει η Θεσσαλίας μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, της προέγκρισης συμβασιοποίησης για την υλοποίηση του έργου «Τσιμεντοστρώσεις – πλακοστρώσεις οδοποιΐας στο », αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Το έργο αφορά σε αναπλάσεις που θα αναβαθμίσουν αισθητικά αλλά και πρακτικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Θα λάβουν χώρα παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του νησιού αλλά και την τουριστική ανάπτυξη αυτού.

Αναλυτικά:

  • πλακόστρωση τμήματος της κεντρικής  πλατείας, επιφάνειας 925,04 τ.μ.
  • τσιμεντόστρωση κοινοτικών δρόμων που θα συνδέουν τον οικισμό με διάφορες τοποθεσίες (π.χ. δεξαμενή, ), συνολικού μήκους 739,39 μ.
  • πλακόστρωση με κολυμβητό λιθόστρωτο α) του δρόμου που εφάπτεται με την κεντρική πλατεία του οικισμού, εμβαδού 263,74 τ.μ. β) του μονοπατιού από τον οικισμό Παλαιό Τρίκερι προς την ακρογιαλιά Παχούλα μήκους 146,00 μ. γ) του μονοπατιού από τον οικισμό Παλαιό Τρίκερι προς τον οικισμό Πύθο, μήκους 1.057,58 μ. και δ) του μονοπατιού από έως οικισμό Αγίου εωργίου, μήκους 381,00 μ.

Η ανάπλαση της πλατείας συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού, στην ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου και των παραδοσιακών στοιχείων του νησιού, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας ενώ παράλληλα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης του παραλιακού οικισμού. Επιπλέον η τσιμεντόστρωση των υπόψη δρόμων και η πλακόστρωση των μονοπατιών βελτιώνει την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των χρηστών του (μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού). Η βελτίωση των υποδομών τόσο της πλατείας όσο και του οδικού δικτύου, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε αμφίδρομη σχέση και επίδραση με την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σε δηλώσεις του ο κ. σημειώνει τα εξής: «Δίνουμε τη μάχη της καθημερινότητας μέσα σε συνθήκες κρίσης και με σχέδιο, μεθοδικότητα και προπαντός συνέργεια με τους φορείς και την , επεμβαίνουμε στοχευμένα σε όλες εκείνες τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν ανάγκη. Μία από αυτές τις παρεμβάσεις είναι και οι αναπλάσεις στο Παλαιό Τρίκερι αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, οι οποίες πέραν της αισθητικής βελτίωσης, δίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής και δείχνουν στην πράξη πώς μπορούμε με έργα να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών. Επιπρόσθετα, αυτά τα χρήματα αναμένεται να αναθερμάνουν την τοπική αγορά και φυσικά να δώσουν θέσεις εργασίας σε συμ μας που το έχουν ανάγκη στις δύσκολες ημέρες που ζούμε».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση