Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σημαντικές παρεμβάσεις οδοποιίας στο Παλιό Τρίκερι
Σημαντικές παρεμβάσεις οδοποιίας στο Παλιό Τρίκερι

Σημαντικές παρεμβάσεις οδοποιίας στο Παλιό Τρίκερι

Αλλάζει ριζικά η εικόνα στο Παλαιό Τρίκερι με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει η μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, της προέγκρισης συμβασιοποίησης για την υλοποίηση του έργου «Τσιμεντοστρώσεις – πλακοστρώσεις οδοποιΐας στο Παλαιό Τρίκερι», αρχικού προϋπολογισμού 400.000 .

Το έργο αφορά σε αναπλάσεις που θα αναβαθμίσουν αισθητικά αλλά και πρακτικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κύριος του έργου είναι ο Νοτίου Πηλίου.

Θα λάβουν χώρα παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του νησιού αλλά και την τουριστική ανάπτυξη αυτού.

Αναλυτικά:

  • πλακόστρωση τμήματος της κεντρικής  πλατείας, επιφάνειας 925,04 τ.μ.
  • τσιμεντόστρωση κοινοτικών δρόμων που θα συνδέουν τον οικισμό με διάφορες τοποθεσίες (π.χ. δεξαμενή, Μοναστήρι), συνολικού μήκους 739,39 μ.
  • πλακόστρωση με κολυμβητό λιθόστρωτο α) του δρόμου που εφάπτεται με την κεντρική πλατεία του οικισμού, εμβαδού 263,74 τ.μ. β) του μονοπατιού από τον οικισμό Παλαιό Τρίκερι προς την ακρογιαλιά Παχούλα μήκους 146,00 μ. γ) του μονοπατιού από τον οικισμό Παλαιό Τρίκερι προς τον οικισμό Πύθο, μήκους 1.057,58 μ. και δ) του μονοπατιού από Μοναστήρι έως οικισμό , μήκους 381,00 μ.

Η ανάπλαση της πλατείας συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού, στην ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου και των παραδοσιακών στοιχείων του νησιού, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας ενώ παράλληλα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης του παραλιακού οικισμού. Επιπλέον η τσιμεντόστρωση των υπόψη δρόμων και η πλακόστρωση των μονοπατιών βελτιώνει την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των χρηστών του (μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού). Η βελτίωση των υποδομών τόσο της πλατείας όσο και του οδικού δικτύου, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε αμφίδρομη σχέση και επίδραση με την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημειώνει τα εξής: «Δίνουμε τη μάχη της καθημερινότητας μέσα σε συνθήκες κρίσης και με , μεθοδικότητα και προπαντός συνέργεια με τους φορείς και την κοινωνία, επεμβαίνουμε στοχευμένα σε όλες εκείνες τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν ανάγκη. Μία από αυτές τις παρεμβάσεις είναι και οι αναπλάσεις στο Παλαιό Τρίκερι αρχικού προϋπολογισμού 400.000 , οι οποίες πέραν της αισθητικής βελτίωσης, δίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής και δείχνουν στην πράξη πώς μπορούμε με έργα να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών. Επιπρόσθετα, αυτά τα χρήματα αναμένεται να αναθερμάνουν την και φυσικά να δώσουν θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στις δύσκολες ημέρες που ζούμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση