Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

 

 

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε εργαζόμε, ανέργους, συνταξιούχους στην απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου απηύθυνε το στο αποψινό που διοργάνωσε στην πλατεία ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό.

Το μέλος της ραμματείας του ΠΑΜΕ Εύη Καρυδάκη ανέφερε-μεταξύ άλλων- ότι «μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή- αντιασφαλιστική πολιτική. Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να οργανώσουμε τον αγώνα, την αντίσταση, να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω τη νέα λαιμητόμο, το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, να πάρουν πίσω όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας.

 

Το οφείλουμε στις οικογένειές μας, το οφείλουμε στη νέα γενιά και στους απόμαχους της δουλειάς, το οφείλουμε σε όλους, που για να γεμίζουν με αμύθητα κέρδη τα σεντούκια της πλουτοκρατίας, για τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, δίνουν καθημερινά τον ιδρώτα τους και το αίμα τους, στις , στα ορυχεία, στα γιαπιά, στο χωράφι, που κοπιάζουν στις υπηρεσίες και στις εμπορικές επιχειρήσεις, με αμοιβή ελάχιστα ψίχουλα. ια όλους μας, που ύστερα από 40 χρόνια δουλειάς, μας ετοιμάζουν να ζήσουμε με προνοιακά επιδόματα, που δεν θα μπορούν να εξασφαλίζουν στοιχειωδώς ούτε τα βασικά για να ζούμε, ούτε για την υγειονομική και φαρμακευτική που έχουμε ανάγκη».

Παράλληλα, στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων: «Η επίθεση της ς στις εργατικές- λαϊκές οικογένειες είναι ολομέτωπη και θα έχει διάρκεια. Το νέο σχέδιο της συγκυβέρνησης για το Ασφαλιστικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αναδιαρθρώσεις. Κανείς δεν μένει έξω απ' αυτή την επίθεση. Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανένα κλάδο ανέγγιχτο. Εργάτες, αγρότες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, τους νέους και τις νέες. Τριπλασιάζει τις εισφορές στους αγρότες, αυξάνει τις εισφορές στους ελεύθερους και επιστήμονες».

"Αλιεύοντας" την είδηση