Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συλλαλητήριο κατά μνημονίων από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Συλλαλητήριο κατά μνημονίων από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Συλλαλητήριο κατά μνημονίων από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Συλλαλητήριο διοργανώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ομού την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, για να ματαιωθεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία και για να αντιπαλέψουν το νέο «μνημόνιο».

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε –μεταξύ άλλων –αναφέρεται: «Φτάνει ως εδώ. Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με ψίχουλα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με αναμονές και αυταπάτες. Όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι διαπραγματεύονται για το καλό μας με τους σημερινούς θεσμούς που στο παρελθόν τους ονόμαζαν τοκογλύφους γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύουν.

Διαπραγματεύονται για να διασώσουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.
Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκαν οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων. Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε το δικαίωμα στη ΜΟΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΚΙΩΜ. Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας.

-Να διεκδικήσουμε: Να σταματήσουν τ οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που υποτίθεται ότι γίνονται λόγο της απαγόρευσης των προσλήψεων όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία των δημάρχων. Τ Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ελαστικοποιούν την . Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν τις

-Να απαιτήσουμε την αναπλήρωση όλων των απωλειών μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Να απαιτήσουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Και αυτά τα έχουμε ανάγκη σήμερα και όχι στη δευτέρα παρουσία.

Σήμερα ήρθε η ώρα να περάσουμε στην επίθεση. Ήρθε η ώρα να προετοιμάσουμε τον αγώνα μας, να κουβεντιάσουμε, να αποφασίσουμε, να αντεπιτεθούμε, να μην επιτρέψουμε να υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο, μια ή όπως αλλιώς το ονομάσουν. Όχι άλλος χρόνος χαμένος, ήρθε η στιγμή να σπάσουμε τις αυταπάτες, να μην περάσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση που συνειδητά καλλιεργούν».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση