Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΒΙΣ και της Χαλυβουργίας από το ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΒΙΣ και της Χαλυβουργίας  από το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΒΙΣ και της Χαλυβουργίας από το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση συμς στους εργζόμενους της ΒΙΣ κι της Χαλυβουργίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας απόψε στον Αγ. ικόλαο (πεζόδρομος Ερμού).

Όπως τονίστηκε οι της Χαλυβουργίας εδώ και τρία χρόνια και αμέσως μετά το τέρμα του ηρωικού αγώνα του εργοστασίου στον Ασπρόπυργου βρίσκονται συνέχεια σε καθεστώς ς μισθών έως και 12%, ενώ για το φετινό μήνα Οκτώβρη η εργοδοσία απαίτησε επιπλέον την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία αρχικά για 12 ημέρες και στη συνέχεια για 8. Αυτό το διάστημα των τριών χρόνων έχουν συμβεί 5 εργατικά ατυχήματα και έχασε τη ζωή τους ένας συνάδελφος, ενώ ένας άλλος ακρωτηριάστηκε στα δάχτυλα.

Επίσης οι στη ΒΙΣ, από πέρσι έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς, ενώ από φέτος όσοι εργάζονται στο τμήμα Χαρτοποιίας έχουν βρεθεί σε διαθεσιμότητα, εκ περιτροπής εργασία, και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι 31 που έχουν απομείνει πετιούνται στο δρόμο. Η εργοδοσία κάνοντας χρήση του 5% έχει απολύσει τους 8 και έχει σχέδιο να απολύσει και τους άλλους 23 κάθε μήνα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το ΠΑΜΕ ζητά καμία απόλυση, όχι στην εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες και περικοπές μισθών και πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με συλλογικές και δικαιώματα.

Τέλος την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, την ημέρα υπογραφής του πολυνομοσχεδίου προγραμματίζει συγκέντρωση ς στην πλατεία .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση