Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΒΙΣ και της Χαλυβουργίας από το ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΒΙΣ και της Χαλυβουργίας  από το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΒΙΣ και της Χαλυβουργίας από το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της και της Χαλυβουργίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ απόψε στον Αγ. Νικόλαο (πεζόδρομος Ερμού).

Όπως τονίστηκε οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας εδώ και τρία χρόνια και αμέσως μετά το τέρμα του ηρωικού αγώνα του εργοστασίου στον Ασπρόπυργου βρίσκονται συνέχεια σε καθεστώς μείωσης μισθών έως και 12%, ενώ για το φετινό μήνα Οκτώβρη η εργοδοσία απαίτησε επιπλέον την εφαρμογή αρχικά για 12 ημέρες και στη συνέχεια για 8. Αυτό το διάστημα των τριών χρόνων έχουν συμβεί 5 εργατικά και έχασε τη ζωή τους ένας συνάδελφος, ενώ ένας άλλος ακρωτηριάστηκε στα δάχτυλα.

Επίσης οι εργαζόμενοι στη ΒΙΣ, από πέρσι έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς, ενώ από φέτος όσοι εργάζονται στο τμήμα Χαρτοποιίας έχουν βρεθεί σε διαθεσιμότητα, εκ περιτροπής εργασία, και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι 31 που έχουν απομείνει πετιούνται στο δρόμο. Η εργοδοσία κάνοντας χρήση του 5% έχει απολύσει τους 8 και έχει σχέδιο να απολύσει και τους άλλους 23 κάθε μήνα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το ΠΑΜΕ ζητά καμία απόλυση, όχι στην εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες και περικοπές μισθών και πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα.

Τέλος την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, την ημέρα υπογραφής του πολυνομοσχεδίου προγραμματίζει στην πλατεία Πανεπιστημίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση