Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συγκέντρωση – ομιλία του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου
Συγκέντρωση – ομιλία του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Συγκέντρωση – ομιλία του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με ομιλητή τον Γιώργο Χαρίτο, γραμματέα της Ε.Π. Θεσσαλίας και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και τη συμμετοχή δεκάδων φίλων και οπαδών του Κόμματος αλλά και εργαζομένων που θέλησαν να ακούσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση προβλήθηκε βίντεο με τίτλο «Να ποιος κλείνει τα εργοστάσια» και με αφορμή το κλείσιμο του ΙΜΑΝΤΑ.

Στην του ο Γιώργος Χαρίτος τόνισε τα εξής:”Είμαστε αντιμέτωποι απ' τη μια, με την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη συνεχιζόμενη κρίση στην καπιταλιστική οικονομία της ς, με βάση το 3ο μνημόνιο και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, δηλαδή στραγγίζοντας κι άλλο τους εργαζόμε και το λαό, στηρίζοντας το κεφάλαιο ώστε να ανακάμψουν τα κέρδη του…
και απ' την άλλη, με την επιδίωξη της κυβέρνησης να διαχειριστεί το λεγόμενο Προσφυγικό, δηλαδή τις συνέπειες απ' τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που δεν γίνεται κάπου αλλού, μακριά μας, τις συνέπειές του τις ζούμε τώρα στο έδαφος μας, δίπλα μας, στο εξελισσόμενο δράμα των προσφύγων – μεταναστών…

Οικονομική καπιταλιστική κρίση και ιμπεριαλιστικός πόλεμος πάνε μαζί.

Η ελληνική κυβέρνηση και στα δυο αυτά βασικά μέτωπα, εκπροσωπεί επάξια τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, εντός και εκτός χώρας. Η διεκδίκηση να γίνει η «ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης» απαιτεί τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου γης. Απαιτεί την υλοποίηση των συμφωνιών της ΕΕ που εγκλωβίζουν στη χώρα μας χιλιάδες με άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης για το κεφάλαιο απαιτεί το τσάκισμα όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, να απαλλαγεί τελικά το κράτος και η εργοδοσία απ' τα «ασφαλιστικά» βάρη που καθηλώνουν τα κέρδη τους. Απαιτεί νέους φόρους στο λαό, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη της όποιας καπιταλιστικής ς.
Φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικός πόλεμος, προσφυγιά, αναγκαστική μετανάστευση είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τον Ελληνικό όπως και για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η απάντηση απ' τη μεριά των λαών μπορεί να είναι μόνο μια : Να δυναμώσει η Αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος. Μόνο σε αυτήν την πορεία του αγώνα για ριζική λύση, για πραγματική διέξοδο, μπορούν οι λαϊκές δυνάμεις που υποφέρουν να παρεμποδίζουν , να αμβλύνουν συνέπειες, να αποσπούν και κάποιες κατακτήσεις.
Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για την οργάνωση της οικονομίας, της κοινωνίας, της εξουσίας, που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας κοινωνικοποιώντας τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, εντάσσοντάς τα στον κεντρικό σχεδιασμό και στον εργατικό έλεγχο που έχει στόχο την ικανοποίηση των λαΪκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

Το άνοιγμα αυτού του κρίνεται στις καθημερινές μάχες που έχουμε μπροστά μας, όπως στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί, στην οργάνωση της λαϊκής πάλης και της αλληλεγγύης σε όσους την έχουν ανάγκη.

Προϋποθέτει απόφαση και επιλογή για τέτοιο αγώνα απ' τον οργανωμένο λαό και το κίνημα του. Ξεκαθαρίζουμε ότι το κίνημα δεν μπορεί να έχει άλλη έκβαση, άλλο έπαθλο από τη λαϊκή εξουσία. Είναι μια σκληρή καθημερινή πάλη που περνάει μέσα από μικρές επιμέρους μάχες που πρέπει να ενοποιούνται απέναντι στην αντιπαράθεση με την εξουσία και την πολιτική των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, την πολιτική της ΕΕ. Αυτός είναι ο πραγματικός αντίπαλος πάνω στον οποίο πρέπει να στρέψουμε τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά μας.
Θα είναι έργο της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, που δεν μπορεί να ανατεθεί σε κανένα επίδοξο κυβερνήτη, σε καμιά αριστερή ή άλλη κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Και που βασικές της προϋποθέσεις είναι:
– η ταξική ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, να κυριαρχήσει η ταξική γραμμή πάλης απέναντι στους κάθε λογής διαλόγους, στο συμβιβασμό.
-η οικοδόμηση και ισχυροποίηση της Συμμαχίας του Λαού απέναντι στα μονοπώλια και το κράτος τους, που σήμερα αντιστέκεται, εμποδίζει αντιλαϊκά , κυρίως όμως διεκδικεί να τους πάρει την εξουσία
-η ολόπλευρη Ιδεο – Πολιτική και Οργανωτική Ισχυροποίηση του ΚΚΕ, πριν απ' όλα στους χώρους δουλειάς, εκεί που παράγεται ο πλούτος….”

ΚΚΕ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση