Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συγκέντρωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αύριο στην παραλία Βόλου
Συγκέντρωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αύριο στην παραλία Βόλου

Συγκέντρωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αύριο στην παραλία Βόλου

Συγκέντρωση πραγματοποιεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βόλου αύριο Τετάρτη 17/6, στις 19.30, στο Άγαλμα, στην του Βόλου, με θέμα « Δεν υποχωρούμε. κρεμίζουμε τη λιτότητα. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας.»

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται: « Η 25η του ενάρη αποτέλεσε την σημαντικότερη πολιτική τομή στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Στην πιο κρίσιμη κατάσταση στη χώρα, ο της εργασίας και της νεολαίας αλλά και ευρύτερα λαϊκά στρώματα, στράφηκαν δυναμικά στην Αριστερά και επέλεξαν το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο, στηριγμένο στις ανάγκες τις κοινωνικής πλειοψηφίας, από την κρίση και την καταστροφή.

Μετά από μία εξαετία εφαρμογής σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, φτωχοποίησης, στοχοποίησης δικαιωμάτων, ελευθεριών και περιστολής της δημοκρατίας, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία κατάφερε να υπερβεί την εκστρατεία τρομοκράτησης και φόβου και απέρριψε την πολιτική της λιτότητας στο σύνολο της.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αναπτυχθεί ένα πολύμορφο και πολλαπλών ταχυτήτων κίνημα αντίστασης και ανυπακοής.

Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, η έξοδος δηλαδή από τα μνημόνια και την λιτότητα, πρέπει να γίνει αποδέκτη από όλους, εντός και εκτός της χώρας. Η δημοκρατία αποτελεί για μας αυταξία αδιαπραγμάτευτη. Σε αυτή τη βάση η συμφωνία με τους εταίρους- πιστωτές και τους θεσμούς πρέπει να βασίζεται στο πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκε η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό αποτελεί απόλυτη πρωτοτυπία για το πολιτικό σύστημα στη χώρα (-ΝΔ) που συστηματικά εξαπατούσε μέχρι σήμερα τους πολίτες στις προεκλογικές περιόδους. Πιο συγκεκριμένα, μια συμφωνία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει: α) αυξήσεις στους κατώτερους μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων, β) φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων και του πλούτου, της έμμεσης γ) δραστική του χρέους και επιμήκυνση του χρόνου ς του υπόλοιπου δ) τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και την περαιτέρω εκποίηση των κοινωνικών αγαθών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Η σκληρή στάση των πιστωτών/θεσμών εκφράζει την Ευρώπη των αγορών και του μεγάλου πλούτου που στο όνομα του νέου ανοίγματος της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών δεν δείχνει τον παραμικρό σεβασμό στη δημοκρατία και τη λαϊκή ετυμηγορία.

Η σκληρή στάση των πιστωτών/ θεσμών εκφράζει την Ευρώπη των ακραία συντηρητικών και σκοταδιστικών κύκλων, που με το τσάκισμα μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να αποτρέψει ένα ντόμινο αριστερών προοδευτικών ανατροπών στην περιφέρεια της ένωσης (Ισπανία- Ιρλανδία) καταργώντας στην πράξη τις φιλελεύθερες διακηρύξεις της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή ο μόνος δρόμος είναι η ανυπότακτη στάση της εκλεγμένης κυβέρνησης, ο μόνος δρόμος είναι η μαζική συμμετοχή του λαού στον αξιοπρεπή δρόμο της ενεργής στήριξης των αναγκών και των δικαιωμάτων της πλατιάς πλειοψηφίας, που δεν χωράνε στα μνημόνια της φτώχιας και της καταστροφής.

Για εμάς τους μη έχοντες είναι κρίσιμο η λιτότητα να τελειώσει εδώ και τώρα, απέναντι στα συμφέροντα των ελίτ και την τρομοκρατία των ΜΜΕ. Για εμάς τους μη έχοντες το να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια είναι πέρα και πάνω από το όποιο νόμισμα.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη του Βόλου που δεν αποδέχεται να ζει στην ανέχεια και τη φτώχια, καλούμε κάθε μαθητή/τρια που δεν αντέχει τους φασίστες και θέλει να ζει ελεύθερα, καλούμε κάθε νέο/α που δεν αντέχει να ζει, στη καλύτερη περίπτωση, με μισθό πείνας και σύμβαση τετραμήνου ή να ετοιμάζει βαλίτσες μήπως και τα καταφέρει στη ξενιτιά, καλούμε κάθε άνεργο/η που δεν αποδέχεται πως είναι περιττός για την κοινωνία, καλούμε κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται να αμείβεται με ψίχουλα και χωρίς δικαιώματα, καλούμε κάθε συνταξιούχο που πάλεψε στη ζωή του και τώρα ζει στην εξαθλίωση, καλούμε κάθε άνθρωπο που νοιάζεται για τους γύρω του και θέλει να αποφασίζει για το του.

Όλοι εμείς, οι πολλοί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα αν πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση