Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζωόφιλων στο Δημαρχείο Βόλου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  ζωόφιλων  στο Δημαρχείο Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζωόφιλων στο Δημαρχείο Βόλου

Διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Βόλου διοργανώνει ο σύλλογος «» με την συνδρομή και άλλων ζωοφιλικών φορέων της Μαγνησίας τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 14:00.

Όπως αναφέρεται σε «Τα σωματεία και οι σύλλογοι καλούν τους πολίτες του Βόλου να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία για να δείξουν την εναντίωσή τους σε όσα πράττει ο Αχιλλέας Μπέος που είχε κάνει προεκλογική του σημαία το σύνθημα «να καθαρίσει την πόλη από τα σκυλιά» και φυσικά κατάφερε με την ανοχή πολλών – αρχών που δεν του εναντιώνονται και πολιτών που δεν διαμαρτύρονται – να κλείσει εκεί 70 ζώα και να τα παρατήσει στη μοίρα τους».

Όπως τονίζει σε ανάρτησή της στο zoosos.gr η ομάδα, οι φωτογραφίες που τράβηξαν μέλη των φιλοζωικών συλλόγων την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα ζώα στο κυνοκομείο που μετά από διαγωνισμό ανέλαβε να τα φροντίζει ο ικόλαος Πολύζος.

Τέλος η ομάδα καλεί τους Βολιώτες και τους φιλόζωους να διαμαρτυρηθούν για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στον Βόλο συμμετέχοντας στην διαμαρτυρία αλλά και επικοινωνώντας με το γραφείο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στους εξής αριθμούς: 2421350173, 2421350174, 2421350122, μέσω : @dimosvolos ή στην επίσημη σελίδα του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου.

Ο Βόλου

Από την πλευρά του Δήμου Βόλου εκδόθηκε η παρακάτω σχετικά με το θέμα των αδέσποτων σκύλων: |Συνεχίζεται με μια ανεξήγητη εμμονή η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να δυσφημούν την πόλη, θεωρώντας ότι έτσι θα πλήξουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Βόλου. Έτσι έκπληκτοι κι εμείς, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, βλέπουμε μια ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική επίθεση που εμφανίζει την περιοχή μας σαν ένα κολαστήριο ζώων, σαν μια κοινωνία τεράτων, όπου υπάρχει μια μικρή μόνο μειοψηφία κάποιων ευαίσθητων, πλην εμφανώς γραφικών και αφελών, φιλόζωων και κάποιοι πολιτικοί, που μέσω του ψεύδους και της συκοφαντίας επενδύουν στις εντυπώσεις για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους. Στο μεταξύ η ζημία στη φήμη της πόλης είναι τεράστια, αλλά προφανώς δεν τους αφορά.

Για πολλοστή φορά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:

Στο δημοτικό καταφύγιο Γλαφυρών στα που φιλοξενούνται εκεί, παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα από πλευράς διατροφής και υγιεινής, τηρουμένων των αναλογιών με δεδομένη τη σημερινή δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Ακόμη, όμως, κι έτσι από τα ζώα δεν λείπουν νερό, τροφή και η βασική ιατρική φροντίδα.

Είναι ομολογουμένως γελοίο να εμφανίζουν δυο – τρια υποσιτισμένα ζώα ως απόδειξη κακομεταχείρισής τους, όταν τα ζώα αυτά ακριβώς γι αυτό το λόγο περισυνελέγησαν από τους ς, όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες. Δεν τα μαζεύουμε από το σαλόνι της κυρίας τάδε ή την ευρύχωρη αυλή του κ. δείνα.

Ή να υπάρχει η φωτογραφία ενός σκυλιού, νεκρού κατά τη δήλωσή τους, λες και κανείς δεν ξέρει το σύντομο βίο αυτών των δύστυχων ζώων, με τις κακουχίες που υφίστανται στους ς

Αν όλοι αυτοί που δρουν και κινούνται, είτε με αφέλεια, είτε, χειρότερα ακόμα, με υποκρισία και δόλο, αγαπούν περισσότερο αυτά τα ζώα και θέλουν να τους παράσχουν και πρόγραμμα «διατροφής», την ώρα που παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα και συμπολίτες μας αναζητούν «τροφή» στους κάδους, δεν έχουν παρά να ενισχύσουν εθελοντικά την προσπάθειά μας, υλικά και ηθικά.

Αλλά ποια βοήθεια να περιμένει κανείς από αποτυχημένους και διψασμένους για εκδίκηση μικροπολιτικούς, τύπου Πατσιαντά, Δούρα, Γαργάλα, κλπ, που μπλοκάρουν με καταγγελίες και ενστάσεις ακόμα και την προμήθεια σκυλοτροφών και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης του μείζονος αυτού κοινωνικού προβλήματος;

Ή από εκείνους, τους δήθεν φιλόζωους, που για λόγους προφανώς ιδιοτελείς. «παλεύουν» για να γυρίσουμε στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στην περίοδο της δημαρχίας Σκοτινιώτη, με τις αγέλες αδέσποτων ζώων να πλημμυρίζουν την πόλη,.

Οι πολίτες του Βόλου πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρόβλημα παραμένει ακόμα οξυμμένο και δεν έχει λυθεί, λόγω της απαράδεκτης, αντικοινωνικής συμπεριφοράς τέτοιων πολιτικάντηδων, που προτάσσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα έναντι αυτών της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.

Σε κάθε περίπτωση όλοι αυτοί οι εκ του ασφαλούς επικριτές και υπονομευτές της προσπάθειας που καταβάλλεται, αν όντως έχουν τη βούληση να βοηθήσουν ζώα και πολίτες, ας συμπαραταχθούν μαζί μας. στον αγώνα που δίνουμε, ας αναγνωρίσουν, επιτέλους, τη σκληρή κοινωνική πραγματικότητα και, κυρίως, ας αγαπήσουν λίγο το Βόλο, έστω και λιγότερο από τα ματαιόδοξη ύπαρξή τους. Αρκετό κακό του έχουν κάνει τόσα χρόνια τώρα…

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για ευαισθησίες και άλλα τέτοια, ας ενημερωθούν για τη ομοθεσία που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες τις Ευρώπης και στις ΗΠΑ…”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση