Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συγκεντρώνουν είδη για τους πρόσφυγες Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και Επιτροπή Ειρήνης
Συγκεντρώνουν είδη για τους πρόσφυγες Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και Επιτροπή Ειρήνης

Συγκεντρώνουν είδη για τους πρόσφυγες Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και Επιτροπή Ειρήνης

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης ζεστών ρούχων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκες για τους πρόσφυγες που φθάνουν κατά κύματα στην Ελλάδα, ανέλαβαν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου. Τα είδη συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ως την Παρασκευή 6.30 ως 8.30 το βράδυ και θα αποσταλούν, σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους Γυναικών στην Αθήνα ή στον Πειραιά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα η πρόεδρος και αρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα τή και Λίλα Πέτρου, καθώς και η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Εύη Γάκου, ζήτησαν κατήγγειλαν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό και απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Η Ρίτσα τή ανέφερε ότι οι ανύπαρκτες στοιχειώδεις υποδομές στα σημεία εισόδου και εξόδου τους από τη χώρα (νησιά του Αιγαίου, Ειδομένη κα) κάνουν ανυπόφορες τις συνθήκες παραμονής τους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τις εγκύους, τα βρέφη και τα παιδιά, οι οποίες αγωνιούν για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί.

Κατήγγειλε δε την υποκρισία της ΕΕ και κυβερνήσεων, ανάμεσα στις οποίες και της Ελλάδας, λέγοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Αυτοί ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, για την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Δικό τους δημιούργημα είναι και οι “τζιχαντιστές”», τόνισε.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων έχουν συμφέρον, δικαίωμα και υποχρέωση να υψώσουν και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η κα Κωτή κάλεσε δε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στον αγώνα ενάντια στις πραγματικές αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση, είτε σε περίοδο ειρήνης, είτε σε περίοδο πολέμου. Να απομονώσουν το ρατσιστικό δηλητήριο, να εκφράσουν με πολύμορφους τρόπους την τους στους μετανάστες – πρόσφυγες, ιδιαίτερα στις γυναίκες και τα παιδιά και να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τη μετανάστρια και το μετανάστη, με όλο το λαό, ανεξάρτητα καταγωγής, φυλής, θρησκείας, κατά της εκμετάλλευσης, του φασισμού και του πολέμου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Εύη Γάκου τόνισε ότι μπροστά στην εκδοχή χειροτέρευσης της κατάστασης στην περιοχή – εξ αιτίας της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων- η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί τους εργαζόμενους , αυτοαπασχολούμενους , τη νεολαία μαζί με τούς ταξικούς αγωνιστικούς φορείς της πόλης μας, να εκφράσουν τη διεθνιστική στους κατατρεγμένους που φτάνουν στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα (έγγραφα κλπ.) για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Ζήτησε δε κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, της Συνθήκης Σέγκεν, της και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να γυρίσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα μας, να κλείσουν όλες οι Αμερικανο-Νατοϊκές βάσεις, στρατηγεία . Τέλος, ζήτησε να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες, είπε όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα και ζήτησε εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ που έχουν ως προορισμό τους.

Η αρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Λίλα Πέτρου κάλεσε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας και της πόλης μας που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους να εκφράσουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που κατατρεγμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη φτώχεια φτάνουν στην Ελλάδα, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται και τα φαινόμενα εκμετάλλευσης σε βάρος των ξεριζωμένων.

Η συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή από 6.30 το απόγευμα μέχρι 8.30 το βράδυ και θα γίνεται στο ισόγειο του εργατικού Κέντρου Βόλου.
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν και θα προωθηθούν στην Αθήνα ή στον Πειραιά, είναι ζεστά , μπουφάν, κάλτσες, παπούτσια, νερό, βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια, ατομικούς χυμούς, πάνες για μωρά, γάλατα εβαπορέ σε μικρή συσκευασία, κρουασάν, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά ς, οινόπνευμα, πιρούνια και κουτάλια, σαμπουάν, σαπούνια, κονσέρβες (όχι με χοιρινό κρέας) με έτοιμα φαγητά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση