Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σε πλατείες τα διαφημιστικά πλαίσια του Δήμου Βόλου
Σε πλατείες τα διαφημιστικά πλαίσια του Δήμου Βόλου

Σε πλατείες τα διαφημιστικά πλαίσια του Δήμου Βόλου

Σε πλατείες των δημοτικών ενοτήτων Βόλου, Ν. Ιωνίας και Ν. Αγχιάλου, πρόκειται να τοποθετηθούν διαφημιστικά πλαίσια, σύμφωνα με τη μελέτη χωροθέτησης διαφημιστικών πλαισίων στον Δήμο Βόλου, που τίθεται προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 13.30.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, για λόγους αισθητικής επιλέχθηκε η τοποθέτηση σταθερών διαφημιστικών πλαισίων σε 52 σημεία που δεν προκαλούν πρόσθετη οπτική ρύπανση και επιβάρυνση με επιπλέον αστικό εξοπλισμό και δόθηκε προσοχή ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή μετακίνηση πεζών, ΑΜΕΑ και ποδηλάτων.

Για τον λόγο αυτό δεν επιλέχθηκε η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων σε σημεία που θα μπορούσαν να διαταράξουν την της γειτονιάς της πόλης, ενώ θεωρήθηκε ως καλύτερη λύση η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων εντός των πλατειών της πόλης και όχι η τοποθέτηση πλαισίων στα ελάχιστα πεζοδρόμια που έχουν το αναγκαίο πλάτος, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί τόσο η εικόνα της πόλης όσο και η ομαλή κυκλοφορία των πεζών.

Η υπηρεσία του Δήμου προτείνει την τοποθέτηση πύργων εφοδιασμένων με φωτοβολταϊκά στοιχεία ώστε να είναι δυνατός και ο φωτισμός τους τις νυχτερινές ώρες χωρίς να είναι απαραίτητη η ηλεκτροδότησή τους.

Οι πλατείες που μελετήθηκαν είναι οι προβλεπόμενες στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλης, ενώ διαμορφωμένες πλατείες, κηπάρια, λοιποί κοινόχρηστοι χώροι που δεν προβλέπονται στο σχέδιο πόλης δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν.

Οι χώροι όπου είναι δυνατή η τοποθέτηση σταθερών διαφημιστικών πλαισίων έχουν φωτογραφηθεί και ψηφιακά έχει ενσωματωθεί ο προτεινόμενος τύπος διαφημιστικού πλαισίου ώστε να καθορίζεται επ’ ακριβώς ο χώρος και η θέση τοποθέτησης και είναι δυνατή η αισθητική αξιολόγηση του χώρου μετά την παρέμβαση.

Οι πλατείες

Στη Δημοτική Ενότητα Βόλου προτείνεται να τοποθετηθούν διαφημιστικά πλαίσια στην Ελευθερίας (οδοί Ανθ. Γαζή, Ιωλκού και Γαλλίας), στην Καλλιθέας (οδός Ιωλκού), στην Πλατεία Ρ. Φεραίου (οδοί Γρ. Λαμπράκη, Ξενοφώντος, χώρος στάθμευσης επί της Ξενοφώντος και Παπαδιαμάντη), όπως και στις πλατείες επί των οδών Γ. Δήμου, Κουντουριώτου, 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, Αντιγονίδων – Ψυχάρη, Νεάπολης (Σκουφά, Λεπενιώτου), Ηρώων Μακρινίτσας (Θουκιδίδου – Γ. Καρτάλη), ΔΙΕΚ (Χείρωνος – Ιπποδάμειας), ΔΙΕΚ (Αμπελακίων), Εθν. Αντιστάσεως (οδός Επισκοπής), Ορμινίου – Θερμοπυλών, Λ. Βύρωνος – Περραιβού, Λ. Βύρωνος – Βλαχάβα, Ι. Τζάνου – 28ης Οκτωβρίου, Χρυσοχοΐδη (οδός Ιατρίδη, Αγ. Γεώργιος), Λ. Αθηνών – Φιλ. Εταιρίας, Αλυκών (Βάκχου – Ηρ. Πολυτεχνείου), Αλυκών (χώρος στάθμευσης Βάκχου) και Πλατεία Πανεπιστημίου (Ερμού – Π. Μελά, Ερμού – Μακεδονομάχων, Δημητριάδος – Π. Μελά, Δημητριάδος- Μακεδονομάχων).

Στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ιωνίας διαφημιστικά πλαίσια θα τοποθετηθούν στις πλατείες31ης Αυγούστου (Εγγλεζονησίου και Δορυλαίου), Εθν. Αναμνήσεων (Βρυούλων και Προύσσης), Γενοκτονίας Ποντίων (οδός Παπαρήγα Κουφόβουνο), Ολυμπιονίκη Μπελαγκόμα (Μυτιλήνης και Προποντίδος), Πατ. Δημητρίου (Μαιάνδρου και Μαγνησίας), Εθν. Αντίστασης (Γ. Αφέρωφ και Λ. Ειρήνης), Προσκόπων Αϊδινίου (Ικάρων – Πολυτεχνείου),Πλαστήρα (Βουλγαροκτόνου – Στρ. Ιωάννου), Φροντιστηρίου Τραπεζούντας (Βουλγαροκτόνου), Νίκης (Δημοκρατίας – Γ. Αβέρωφ), Κηφισιάς (Χρ. Σμύρνης και Μητρ. Πολύκαρπου), Αρχ. Αθηνών Σεραφείμ (Σούδας και Ταξιαρχών), επί των οδών Γρανικού – Κυζίκου και Λαμπράκη (Εθν. Αγώνων – Φιλεδελφείας),

Τέλος, διαφημιστικά πλαίσια θα τοποθετηθούν στην κεντρική της δημοτικής ενότητας Ν. Αγχιάλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή 49χρονου με #έμφραγμα από την Σκιάθο #έμφραγμα - https://t.co/chdBjd84NO -

  • Πέταξαν βαλίτσα στην Τράπεζα της Ελλάδος #ΤράπεζατηςΕλλάδος - https://t.co/e317lpyel2 -

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

"Αλιεύοντας" την είδηση