Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή παραπόνων
Σε λειτουργία  η ψηφιακή εφαρμογή παραπόνων

Σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή παραπόνων

Ξεκίνησε σήμερ Δευτέρ και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη η εκπαίδευση δύο εργαζομένων από κάθε υπηρεσία του Δήμου από ειδικό κλιμάκιο, ώστε να καταρτιστούν για να εξυπηρετούν κατάλληλα τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι οι δημότες του , μπορούν πλέον να απευθύνονται τηλεφωνικά στο 8001150000 και να διατυπώνουν τα αιτήματά τους, τα προβλήματα που εντοπίζουν στις συν τους, αλλά και τα παράπονά τους από την ανταπόκριση που εισπράττουν από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι πολίτες θα μπορούν εφεξής να κάνουν τα παράπονά τους τηλεφωνικά και αυτά θα καταγράφονται σε ειδική του Δήμου και θα κατηγοριοποιούνται και θα χρεώνονται στις υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου θέτει από σήμερα σε λειτουργία, μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι είχε υπολογιστεί, την καινοτόμο εφαρμογή με την οποία οι πολίτες και οι επισκέπτες, καλώντας δωρεάν στον τηλεφωνικό αριθμό 8001150000 θα αναφέρουν το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει (π.χ. σκουπίδια, λακκούβες, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, λαμπτήρες φωτισμού κ.ά.)

Το σύστημα μεταφέρει αυτόματα το αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία η οποία προγραμματίζει και επικοινωνεί με τον δημότη την πιθανή επέμβασης.

Με τον τρόπο αυτό, δημότες και υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται, ή μάλλον συνεργάζονται στενά, για την άμεση και ποιοτική επίλυση του προβλήματος.

Η στατιστική επεξεργασία των αιτημάτων δίνει την δυνατότητα στον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, να αξιολογήσουν την επεμβατική τους ετοιμότητα, να προγραμματίσουν την καθημερινότητα και να προϋπολογίσουν την ζήτηση σε αναλώσιμα.

Ταυτόχρονα δίνουνε την δύναμη και την δυνατότητα στον δημότη να ενημερώνει διαρκώς για θέματα τα οποία είναι αδύνατο να εντοπίζονται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Live streaming

Επίσης ολοκληρώνεται την Παρασκευή το σύστημα για ζωντανή των συνεδριάσεων στο διαδίκτυο, αφού πρώτα εγκατασταθεί το σχετικό λογισμικό.

Οι τρείς τοποθετήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μένει να εγκατασταθεί το σχετικό πρόγραμμα ώστε οι συνεδριάσεις να προβάλλονται σε live streaming.

Επίσης στα πρώην δημαρχεία των δημοτικών ενοτήτων Βόλου θα τοποθετηθούν υπολογιστές για τηλεδιασκέψεις της Δημοτικής αρχής με τα τοπικά συμβούλια και τους κατοίκους.

Το συγκεκριμένο έργο είναι εγκεκριμένο από το 2010, μέσω προγράμματος δικτύωσης των Θεσσαλικών πόλεων και πλέον εξασφαλίστηκε το ποσό προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση