Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή παραπόνων
Σε λειτουργία  η ψηφιακή εφαρμογή παραπόνων

Σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή παραπόνων

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη η εκπαίδευση δύο εργαζομένων από κάθε υπηρεσία του Δήμου Βόλου από ειδικό κλιμάκιο, ώστε να καταρτιστούν για να εξυπηρετούν κατάλληλα τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι οι δημότες του Βόλου, μπορούν πλέον να απευθύνονται τηλεφωνικά στο 8001150000 και να διατυπώνουν τα αιτήματά τους, τα προβλήματα που εντοπίζουν στις συνοικίες τους, αλλά και τα παράπονά τους από την ανταπόκριση που εισπράττουν από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι πολίτες θα μπορούν εφεξής να κάνουν τα παράπονά τους τηλεφωνικά και αυτά θα καταγράφονται σε ειδική πλατφόρμα του Δήμου και θα κατηγοριοποιούνται και θα χρεώνονται στις υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου θέτει από σήμερα σε λειτουργία, μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι είχε υπολογιστεί, την καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή με την οποία οι πολίτες και οι επισκέπτες, καλώντας δωρεάν στον τηλεφωνικό αριθμό 8001150000 θα αναφέρουν το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει (π.χ. σκουπίδια, λακκούβες, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, λαμπτήρες φωτισμού κ.ά.)

Το σύστημα μεταφέρει αυτόματα το αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία η οποία προγραμματίζει και επικοινωνεί με τον δημότη την πιθανή ημερομηνία επέμβασης.

Με τον τρόπο αυτό, δημότες και υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται, ή μάλλον συνεργάζονται στενά, για την άμεση και ποιοτική επίλυση του προβλήματος.

Η στατιστική επεξεργασία των αιτημάτων δίνει την δυνατότητα στον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, να αξιολογήσουν την επεμβατική τους ετοιμότητα, να προγραμματίσουν την καθημερινότητα και να προϋπολογίσουν την ζήτηση σε αναλώσιμα.

Ταυτόχρονα δίνουνε την δύναμη και την δυνατότητα στον δημότη να ενημερώνει διαρκώς για θέματα τα οποία είναι αδύνατο να εντοπίζονται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Live streaming

Επίσης ολοκληρώνεται την Παρασκευή το σύστημα για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων στο διαδίκτυο, αφού πρώτα εγκατασταθεί το σχετικό λογισμικό.

Οι τρείς κάμερες τοποθετήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μένει να εγκατασταθεί το σχετικό πρόγραμμα ώστε οι συνεδριάσεις να προβάλλονται σε live streaming.

Επίσης στα πρώην δημαρχεία των δημοτικών ενοτήτων Βόλου θα τοποθετηθούν υπολογιστές για τηλεδιασκέψεις της Δημοτικής αρχής με τα τοπικά συμβούλια και τους κατοίκους.

Το συγκεκριμένο έργο είναι εγκεκριμένο από το 2010, μέσω προγράμματος δικτύωσης των Θεσσαλικών πόλεων και πλέον εξασφαλίστηκε το ποσό προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση