Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε λειτουργία από αύριο το δημόσιο ΚΤΕΟ Μαγνησίας
Σε λειτουργία από αύριο το δημόσιο ΚΤΕΟ Μαγνησίας

Σε λειτουργία από αύριο το δημόσιο ΚΤΕΟ Μαγνησίας

Σε λειτουργία τίθεται ξανά από αύριο το Δημόσιο ς, μετά από 2,5χρόνια αναστολής εργασιών και αφού έλαβε τη σχετική πιστοποίηση και εκπαιδεύτηκε το προσωπικό.

Συγκεκριμένα, επαναλειτουργεί από αύριο Παρασκευή, το της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του, από τις 4 Ιανουαρίου του 2013, όπως και πολλά άλλα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας, διότι δεν διέθεταν διαπίστευση.

Το ΚΤΕΟ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας θα αποτελεί την εναλλακτική λύση στα ιδιωτικά κέντρα τεχνικού ελέγχου, από έναν αξιόπιστο φορέα, ανέφερε ο Αργύρης Κοπάνας.

Η διαπίστευση για το ΚΤΕΟ Μαγνησίας, ελήφθη τον Ιούλιο και, αφού τοποθετήθηκαν επιπλέον μηχανολογικός , νέο μηχανογραφικό σύστημα και συστήματα ασφαλείας, εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε το προσωπικό, σε πρώτη φάση πέντε άτομα και από τη Δευτέρα ξεκινούν οι έλεγχοι για τα φορτηγά αυτοκίνητα, άνω των 4 τόνων.

Όπως ανέφερε ο «βούληση της Περιφέρειας ήταν να μη μείνει κλειστό το ΚΤΕΟ και, μετά τη χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία της πιστοποίησης, θα δοθεί εναλλακτική λύση στους για αξιόπιστο τεχνικό έλεγχο σε έναν αξιόπιστο φορέα».

Το ΚΤΕΟ θα λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή 7 το πρωί ως 3 το μεσημέρι, ενώ εκτιμάται ότι η γραμμή τεχνικού ελέγχου αυτοκινήτων θα λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα, καθώς αναμένεται να παραλαβή επιπλέον μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Κοπάνας τόνισε ότι ήδη υπάρχει μεγάλοι ενδιαφέρον εκ μέρους ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων για να περάσουν τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους στο ΚΤΕΟ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που θα χρεώνει ίδιες τιμές με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση