Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε Φόρουμ για την κρουαζιέρα στην Ολυμπία το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Σε Φόρουμ για την κρουαζιέρα στην Ολυμπία  το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Σε Φόρουμ για την κρουαζιέρα στην Ολυμπία το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στο Φόρουμ με θέμα τις οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας στους παράκτιους, νησιωτικούς και παραποτάμιους προορισμούς, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ς Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Ζαχείλας.

Στο Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην , διερευνήθηκαν δυνατότητες για την προώθηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν διεθνείς καλές πρακτικές, ενώ υπήρξε προβληματισμός για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή της τοπικής οικονομίας σε αυτή τη δραστηριότητα. Έγιναν, δε, σημαντικές ανακοινώσεις όσον αφορά στα υποδομών, διεύρυνση της τουριστικής περιόδου κ.α.

Διοργανωτής ήταν το Επιμελητήριο ς και αφορμή για το Φόρουμ αποτέλεσε ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR), στο οποίο, εξάλλου, είναι μέλος και το Επιμελητήριο ς.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παρουσιάζοντας την στρατηγική του Υπουργείου στον τομέα του τουρισμού και την σημαντική θέση που κατέχει η κρουαζιέρα σε αυτή την στρατηγική.

Η συμβολή της κρουαζιέρας στην ευρωπαϊκή οικονομία φέτος εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 40 δισ. ευρώ, δυστυχώς, όμως, η Ελλάδα θα αποκομίσει ένα πολύ μικρό μερίδιο, περίπου 600 εκατ. ευρώ, παρ' όλο που αποτελεί τον τρίτο καλύτερο προορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιεροπλοίων ς (CLIA).

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων επεσήμαναν πως η κρουαζιέρα, εάν αναπτυχθεί σωστά, είναι δυνατόν να αποδειχθεί πηγή πλούτου και κοινωνικής προόδου για τους κατοίκους των περιοχών που θα αναπτυχθεί. Προϋπόθεση για αυτά, όμως, είναι να υπάρξουν , εκπαιδευμένο προσωπικό και οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, διερευνήθηκαν δυνατότητες και συνθήκες που παρουσιάζονται σε παράκτιους, νησιωτικούς και παραποτάμιους προορισμούς κρουαζιέρας για τις επιχειρήσεις, ενώ εξετάστηκαν μέθοδοι, τρόποι και διαδικασίες για την αποτελεσματική συμμετοχή των νησιωτικών και παράκτιων επιχειρήσεων στην προώθηση της θεματικής βιομηχανίας τουρισμού, με νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Επίσης, παρουσιάστηκαν διεθνείς καλές πρακτικές από τις μακρο-περιφέρειες Ιονίου –Αδριατικής και του Δούναβη, καθώς και αποτελεσματικά εργαλεία ανάπτυξης.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες εξέφρασαν τον προβληματισμό για τους τρόπους αποτελεσματικότερης συμμετοχής της τοπικής οικονομίας στην οικονομική αυτή δραστηριότητα, όπως π.χ. των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων), ταξιδιωτικών γραφείων, ξενοδοχείων, μουσείων, τεχνών, εκδηλώσεων, καταστημάτων, εστιατορίων, συνεταιρισμών που παράγουν μοναδικά τοπικά προϊόντα κ.ά.

Ευρεία ήταν η άποψη ότι η δραστηριότητα αυτή μπορεί να επιφέρει αύξηση εσόδων για τους τουριστικούς προορισμούς εάν υπάρξει συνεργασία με τις εταιρείες των κρουαζιεροπλοίων.

Να σημειωθεί ότι έγιναν και πολλές ανακοινώσεις όσον αφορά στα υποδομών στα λιμάνια που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου για την κρουαζιέρα, την χορήγηση βίζα σε επισκέπτες εκτός Σένγκεν, τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων κλπ.

Επιχειρηματικά Πάρκα στις νησιωτικές περιοχές

Παράλληλα με το Φόρουμ διεξήχθη και η 37η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που αφορούν τις νησιωτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της ανάπτυξης επιχειρηματικών πάρκων στις νησιωτικές περιοχές, με εισηγητή τον Μ. Μπαλτά, διευθύνοντα σύμβουλο της REDEPLAN A.E., ο οποίος μίλησε για την ανάγκη άρσης των εμποδίων ώστε να κατασκευαστούν επιχειρηματικά πάρκα στα νησιά, με ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια. Ανέπτυξε τους βασικούς λόγους που επιβάλλουν την επιχειρηματικών πάρκων, όπως είναι η αποτελεσματική περιβαλλοντική προστασία, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η μείωση της ανεργίας. Τέλος κατέθεσε προτάσεις για την πάρκων στο νησιωτικό χώρο.

Επίσης, έγινε ενημέρωση και κατατέθηκαν προτάσεις για την εναλλακτική διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων στον νησιωτικό χώρο, με εισηγήτρια την Σοφία Χούμα, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της RE BATTERY A.E., η οποία μίλησε για την εναλλακτική διαχείριση συσσωρευτών μολύβδου, ένα επικίνδυνο απόβλητο με παράνομη διακίνηση.

Πρότεινε να επιτρέψει το κράτος την διακίνηση του με όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας και όχι μόνο με πλοία τύπου RoRo, αλλά με αυστηρές προδιαγραφές ελέγχου. Για το σκοπό αυτό ζήτησε την βοήθεια της Περιφέρειας, του ΕΟΑΕΝ και του INSULEUR.

Ο πρόεδρος κ. Καλογρίδης υποσχέθηκε τη βοήθεια του ΕΟΑΕΝ σε ό,τι χρειάζεται στον τομέα της ανακύκλωσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση