Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ
Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ

Σε εξέλιξη είναι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν τα έξω από την ΔΕΥΑΜΒ και τις τυχόν ευθύνες των εμπλεκόμενων αστυνομικών, ενώ στοιχεία έχει ζητήσει και από την .

Αυτή είναι η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ερώτηση των βουλευτών Μαγνησίας του , Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Δανάης Τζήκα, Κώστα Δελημήτρου, Κατερίνας Παπανάτσιου και Μάκη Μπαλλή, με θέμα την ανεπίτρεπτη-όπως τη χαρακτηρίζουν- παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων κατά πολιτών στον Βόλο, την ημέρα διεξαγωγής της ς της 13.3.2015 του Δημοτικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ για τον Κανονισμό Άρδευσης.

Χαρακτηριστικά στην απάντηση του Υπουργείου αναφέρεται: «Υπέρ της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας όλων των διαδικασιών στα όργανα της Αυτοδιοίκησης και των νομικών της προσώπων και υπέρ της ακρόασης και του διαλόγου με τους πολίτες για μείζονος σπουδαιότητας θέματα, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν συντρέχει σχετική ρητή υποχρέωση» τάσσεται ξεκάθαρα το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας στην με αρ. πρωτ. 858/16-03-2015.

Στην με αρ. πρωτ. 220/9.4.2015 απάντησή του το Υπουργείο, αφού σημειώνει ότι έχει γίνει και στο παρελθόν αποδέκτης παραπόνων ως προς την έλλειψη σεβασμού της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής προς τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων του Δήμου Βόλου και των νομικών του προσώπων και προς τα δικαιώματα αιρετών και πολιτών της περιοχής, κάνει στις συνταγματικές κατοχυρωμένες αρχές της ακρόασης των πολιτών από τη διοίκηση και του δικαιώματος του συνέρχεσθαι ειρηνικά, αλλά και στην ίδια την δημοκρατική αρχή, στην οποία εδράζεται το πολίτευμα της χς γενικώς και η λειτουργία των ειδικότερα.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση