Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε εξέλιξη έργα στο Δήμο Βόλου
Σε εξέλιξη έργα στο Δήμο Βόλου

Σε εξέλιξη έργα στο Δήμο Βόλου

Επί ποδός είναι η Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου καθώς  βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετά έργα σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα , όπως επίσης και στις δημοτικές ενότητες,  ενώ ήδη ολοκληρώθηκαν και αρκετά από αυτά υπό την επιτήρηση του αρμόδιου αντιδημάρχου  Θαν. Σταυρίδη.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στην αποξήλωση των παιχνιδιών από την παιδική χαρά στο πάρκο της Χιλιαδούς προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά κρίθηκε επικίνδυνη από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων παιχνιδιών θα προχωρήσει, βάση της υφιστάμενης μελέτης, σε τοποθέτηση νέων παιχνιδιών και στην πλήρη ανάπλαση του χώρου ώστε πλέον να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και να είναι πιστοποιημένη.

Το αποτέλεσμα θα είναι μια σύγχρονη και, κυρίως, ασφαλής παιδική χαρά για τα παιδιά και τους γονείς της πυκνοκατοικημένης αυτής περιοχής που ήταν απαξιωμένη εδώ και 20 χρόνια.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν και δόθηκαν προς χρήση, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, οι παιδικές χαρές Μελαγγόμα, καθώς και οι παιδικές χαρές στην περιοχή της Βαμβακουργία, στο Νέο Δέλτα και στον Άγιο Νεκτάριο.

Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού λήφθηκε και σχετική  του δημοτικού συμβουλίου, δημοπρατείται η παιδική χαρά στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ ξεκινούν και οι εργασίες στις παιδικές χαρές σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

 

-Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου στην συνοικία Καραγάτς και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως – Όγλ και στόχος των αρμόδιων υπηρεσιών είναι οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως και το τέλος του καλοκαιριού ώστε το κτίριο να δοθεί για χρήση για τη νέα .

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 578.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013 «Υποδομές Εκπαίδευσης», Κατηγορία Πράξεων «ανάπτυξη – βελτίωση υποδομών στην προσχολική και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Το νέο νηπιαγωγείο, εμβαδού 460 τ.μ. περίπου, θα κατασκευαστεί με τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, για παιδαγωγικούς λόγους αλλά πρωτίστως για λόγους εξοικονόμησης ς, καθώς και σύμφωνα με τις αρχές του προγράμματος «Σχεδιάζοντας για όλους», που επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση παιδιών με κινητικά προβλήματα. Με την ολοκλήρωση του κτιρίου η πόλη του Βόλου θα αποκτήσει ένα πρότυπο σχολικό κτίριο.

-Ξεκίνησε η συντήρηση και αποκατάσταση των πεζοδρομίων στην οδό Κ. Καρτάλη μεταξύ των οδών Ανθίμου Γαζή και Κωνσταντά όπου οι ρίζες των δέντρων είχαν «τινάξει» τα , με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η προσβασιμότητα των πεζών και να δημιουργούνται ατυχήματα ένα πρόβλημα που υφίστατο για τουλάχιστον μια δεκαετία.

-Συνεχίζεται η αποξήλωση των επικίνδυνων στηθαίων των ποδηλατόδρομων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της Κασσαβέτη καθώς επίσης και στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας. Το έργο θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος του καλοκαιριού σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα.

-Ξεκίνησε η συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών στα ανοιχτά Θέατρα Βόλου «» και Νέας Ιωνίας προκειμένου να είναι έτοιμα προς χρήση για τις που θα φιλοξενηθούν την θερινή περίοδο.

Σημειώνεται πως οι εργασίες κρίθηκαν αναγκαίες μετά από βανδαλισμούς και κλοπές καθισμάτων που σημειώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

-Δημιουργούνται νέες θέσεις δικύκλων και ποδηλάτων στον κεντρικό ιστό της πόλης ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του παράνομου παρκαρίσματος στα .

Ήδη δημιουργήθηκαν νέες θέσεις στάθμευσης στην οδό Γκλαβάνη και οι εργασίες συνεχίζονται και σε άλλες κεντρικές οδούς της πόλης.

-Ολοκληρώθηκε άμεσα η αποκατάσταση επικίνδυνου τοιχείου, το οποίο και κατέπεσε στην περιοχή της Δράκειας σε κοινοτικό τοίχο μήκους 15 μέτρων κάτι που δυσχέραινε την πρόσβαση σε καλντερίμι του χωριού.

-Τοποθετούνται ομπρέλες σε όλο το παραλιακό μέτωπο (Αγχίαλος, Αλυκές, Άναυρος, Πλατανίδια, Αγριά κ.λπ.) ενώ παράλληλα συντηρούνται οι εγκαταστάσεις των ναυαγοσωστών, οι ντουζιέρες, τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες ώστε να διευκολύνονται οι λουόμενοι.

-Πραγματοποιούνται ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα αλλά και στις δημοτικές ενότητες όπου υφίστανται μεγάλα προβλήματα, στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης του τμήματος οδοποιίας.

-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του σιντριβανιού στην Πλατεία Ελευθερίας, που από τετράγωνο έγινε ξανά στρόγγυλο με μάρμαρο και πέτρα, ενώ στο κέντρο του σιντριβανιού έχει τοποθετηθεί μυλόπετρα καθώς και κρυφός φωτισμός, αναβιώνοντας έτσι το σιντριβάνι που υπήρχε πριν 50 χρόνια στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με μικρό κόστος στο πλαίσιο του προγράμματος αναμόρφωσης και συντήρησης πλατειών που εκπονεί η δημοτική αρχή.

Το νέο σιντριβάνι αποτελεί πλέον στολίδι και κέντρο αναφοράς της πόλης του Βόλου.

-Με συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, χωρίς να κρυφτεί πίσω από την υπαρκτή, πάντως, αναρμοδιότητά της, η δημοτική αρχή άμεσα προχώρησε και υλοποίησε το έργο της αποκατάστασης της βατότητας σε κεντρικό δρόμο του Αγίου Λαυρεντίου όπου η πτώση τοιχείου εμπόδιζε την διέλευση στην κεντρική του χωριού. Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο λόγω της δύσκολης πρόσβασης των μηχανημάτων στο σημείο.

Η όποια καθυστέρηση υπήρξε οφειλόταν στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή και καθιστούσαν αδύνατη την υλοποίηση εργασιών.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση