Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για ακραία καιρικά φαινόμενα
Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για ακραία καιρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για ακραία καιρικά φαινόμενα

Εν αναμονή ς επικίνδυνων καιρικών φαινομένων () σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πραγματοποιήθηκε -εκτάκτως σήμερα Κυριακή 27-02-2022, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων- συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας () της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα,  που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή  σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων , όπου επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα, το προσωπικό και με την ρίψη άλατος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα της χιονόπτωσης και του παγετού αλλά και των έντονων βροχοπτώσεων. Έχουν πραγματοποιηθεί και εκτελούνται , οριοθέτηση και διευθέτηση χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων , τάφρων και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον ομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Η Σ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο ομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση