Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες πυρκαγιές
Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες πυρκαγιές

Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες πυρκαγιές

Σε ετοιμότητα βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, και εθελοντές, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και πόρων, για την αντιμετώπισης ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συνεδρίασε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Κων. Σκούπρας χαρακτήρισε ιδιαίτερη και περιοχή υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς τη Μαγνησία και ζήτησε την ετοιμότητα υπηρεσιών και Δήμων, ώστε με περίπολα, σωστή διασπορά μέσων και γρήγορο ανεφοδιασμό με νερό, να προλαμβάνουν τυχόν στο ξεκίνημά τους, για να είναι εύκολο το έργο της κατάσβεσης στη συνέχεια.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού εκ μέρους της Περιφέρειας και των Δήμων και πόρων για την πυροπροστασία, ωστόσο τονίστηκε ότι ήδη ξεκίνησαν οι καθαρισμοί δρόμων και κοινόχρηστων χώρων από τα ξερά χόρτα και ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν και με συνεργασία, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρηγ. Ιγγλέσης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της 111 Πτέρυγας Μάχης, του Λιμεναρχείου και εκπρόσωπος της εθελοντική ομάδας Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Από πλευράς Δήμων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγ. Κουτσάφτης, οι Σκιάθου, Ρήγα Φεραίου, Ν. Πηλίου και Σκοπέλου, καθώς και εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση