Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες πυρκαγιές
Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες πυρκαγιές

Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες πυρκαγιές

Σε ετοιμότητα βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, Δήμοι και , παρά τις ελλείψεις προσωπικού και πόρων, για την αντιμετώπισης ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συνεδρίασε σήμερα στην .

Ο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Κων. Σκούπρας χαρακτήρισε ιδιαίτερη και περιοχή υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς τη και ζήτησε την ετοιμότητα υπηρεσιών και Δήμων, ώστε με περίπολα, σωστή διασπορά μέσων και γρήγορο ανεφοδιασμό με , να προλαμβάνουν τυχόν πυρκαγιές στο ξεκίνημά τους, για να είναι εύκολο το έργο της κατάσβεσης στη συνέχεια.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού εκ μέρους της Περιφέρειας και των Δήμων και πόρων για την πυροπροστασία, ωστόσο τονίστηκε ότι ήδη ξεκίνησαν οι καθαρισμοί δρόμων και κοινόχρηστων χώρων από τα ξερά χόρτα και ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν και με συνεργασία, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος , ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρηγ. Ιγγλέσης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της 111 Πτέρυγας Μάχης, του Λιμεναρχείου και εκπρόσωπος της εθελοντική ομάδας Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Από πλευράς Δήμων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγ. Κουτσάφτης, οι αντιδήμαρχοι Σκιάθου, Ρήγα Φεραίου, Ν. Πηλίου και Σκοπέλου, καθώς και εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποπειράθηκε να αρπάξει ρούχα από ταράτσα ! - https://t.co/hiw2rYlmFS -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα στην Σκιάθο - https://t.co/aJaipS28cP -

  • Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Ν. Αγχίαλο - https://t.co/Z6PorxbzTF -

"Αλιεύοντας" την είδηση