Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες πυρκαγιές
Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες πυρκαγιές

Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες πυρκαγιές

Σε ετοιμότητα βρίσκονται η και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, και εθελοντές, παρά τις προσωπικού και πόρων, για την αντιμετώπισης ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συνεδρίασε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας, αρχι Κων. Σκούπρας χαρακτήρισε ιδιαίτερη και περιοχή υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς τη Μαγνησία και ζήτησε την ετοιμότητα υπηρεσιών και Δήμων, ώστε με περίπολα, σωστή διασπορά μέσων και γρήγορο ανεφοδιασμό με νερό, να προλαμβάνουν τυχόν στο ξεκίνημά τους, για να είναι εύκολο το της κατάσβεσης στη συνέχεια.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού εκ μέρους της Περιφέρειας και των Δήμων και πόρων για την πυροπροστασία, ωστόσο τονίστηκε ότι ήδη ξεκίνησαν οι καθαρισμοί δρόμων και κοινόχρηστων χώρων από τα ξερά χόρτα και ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν και με συν, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος ς, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρηγ. Ιγγλέσης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της 111 Πτέρυγας Μάχης, του Λιμεναρχείου και εκπρόσωπος της εθελοντική ομάδας Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Από πλευράς Δήμων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ζς – Μουρεσίου Παναγ. Κουτσάφτης, οι αντιδήμαρχοι Σκιάθου, Ρήγα Φεραίου, Ν. Πηλίου και Σκοπέλου, καθώς και εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση