Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες ενόψει καιρικών φαινομένων
Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες ενόψει  καιρικών φαινομένων

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες ενόψει καιρικών φαινομένων

Παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη του ΣΤΟ και καταδείχθηκε ότι υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων του χειμώνα.

Ο δήμαρχος Αχ. ζήτησε τις καταστάσεις των αρμόδιων υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας ευχήθηκε να έχουμε ήπιο χειμώνα χωρίς έντονα και ζήτησε από τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να μη δημιουργηθούν προβλήματα από τον χειμώνα.

Εκτός από την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, στους φορείς εστάλησαν τα μνημόνια ενεργειών, όπως ανέφερε η υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Σταυρούλα Παπαθανασίου.
Στο γενικό μνημόνιο των υπηρεσιών τονίζεται ότι πρώτιστη προτεραιότητα είναι η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και οι ενέργειες των υπηρεσιών σε πλημμυρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις.

α σημειωθεί ότι ο Δήμος Βόλου διαθέτει πάνω από 10 μηχανήματα (υδροφόρες, εκσκαφείς και ) και αν παραστεί ανάγκη, θα εκμισθώσει και ιδιωτικά μηχανήματα, ενώ οι δεξαμενές και οι αντλίες που διαθέτουν οι υδροφόρες ελέγχθηκαν και είναι λειτουργικές.

Επίσης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει προμηθευτεί 30 τόνους και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει έρευνα αγοράς, για προμήθεια ισόποσης ποσότητας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αχιλ. , ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας Ηλίας Κολόμβος, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αντιπύραρχος Άγγελος Κυρίτσης, εκπρόσωποι της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 111 Πτέρυγας Μάχης, της 9ης ΜΣΕΠ, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, ο δασάρχης Βόλου ίκος Ντίτορας, του , της Διεύθυνσης Πρασίνου και εθελοντικών ομάδας (Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαγνησίας).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση