Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες ενόψει καιρικών φαινομένων
Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες ενόψει  καιρικών φαινομένων

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες ενόψει καιρικών φαινομένων

Παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα η του ΣΤΟ Βόλου και καταδείχθηκε ότι υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων του χειμώνα.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. ζήτησε τις καταστάσεις των αρμόδιων υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας ευχήθηκε να έχουμε ήπιο χειμώνα χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα και ζήτησε από τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να μη δημιουργηθούν προβλήματα από τον χειμώνα.

Εκτός από την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, στους φορείς εστάλησαν τα μνημόνια ενεργειών, όπως ανέφερε η υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Σταυρούλα Παπαθανασίου.
Στο γενικό των υπηρεσιών τονίζεται ότι πρώτιστη προτεραιότητα είναι η των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και οι ενέργειες των υπηρεσιών σε πλημμυρικά φαινόμενα και .

Να σημειωθεί ότι ο διαθέτει πάνω από 10 μηχανήματα (υδροφόρες, εκσκαφείς και ) και αν παραστεί ανάγκη, θα εκμισθώσει και ιδιωτικά μηχανήματα, ενώ οι δεξαμενές και οι αντλίες που διαθέτουν οι υδροφόρες ελέγχθηκαν και είναι λειτουργικές.

Επίσης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει προμηθευτεί 30 τόνους αλάτι και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει αγοράς, για προμήθεια ισόποσης ποσότητας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αχιλ. , ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας Ηλίας Κολόμβος, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αντιπύραρχος Άγγελος Κυρίτσης, εκπρόσωποι της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 111 Πτέρυγας Μάχης, της 9ης ΜΣΕΠ, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, ο δασάρχης Βόλου Νίκος Ντίτορας, του ΑΔΜΗΕ, της Διεύθυνσης Πρασίνου και εθελοντικών ομάδας (Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαγνησίας).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση