Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Ζημιές καλλιεργειών από επιθέσεις αγριογούρουνων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Ζημιές καλλιεργειών από επιθέσεις αγριογούρουνων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ζημιές καλλιεργειών από επιθέσεις αγριογούρουνων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ειδικά στη Δημοτική Ενότητα Φερών, έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι επιδρομές από τις αγέλες των αγριογούρουνων είναι καθημερινές και οι ζημιές που προκαλούνται σε καλλιέργειες καλαμποκιού, οσπρίων και άλλες πολλές, είναι πολύ μεγάλες και αποτελούν μόνιμο θέμα συζήτησης. Τα ζώα στην προσπάθειά τους για ανεύρεση τροφής και νερού – δροσιάς έχουν φτάσει έξω από τα χωριά, και οι πλέον ανησυχούν και για την ασφάλειά τους, καθώς κινούνται με μεγάλη ορμή πολλές φορές και είναι ανεξέλεγκτα.

Οι δε αισθάνονται, αλλά και είναι, ανυπεράσπιστοι μπροστά στις ληστρικές καταδρομές που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην αγροτική περιοχή του Δήμου και αναζητούν καθημερινά λύση.

Αντιλαμβάνονται, μεν, ότι η προστασία της άγριας ζωής αποτελεί μέλημα της πολιτείας, και δεν διαφωνούν με αυτό, ωστόσο είναι σίγουροι πως δεν μπορεί αυτό να γίνεται εις βάρος της παραγωγής και της περιουσίας τους και ειδικά στη συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου το κόστος για κάθε χαμένο ευρώ για τον παραγωγό είναι πολύ μεγάλο, και βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο.

Ο για την ανωτέρω κατάσταση στη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26-7- έλαβε σχετική απόφαση, με την οποία αποφασίστηκε να αιτηθεί ο , την επιμήκυνση της κυνηγετικής περιόδου, του ορίου κάρπωσης, ένταξη σε πρόγραμμα αποζημιώσεων και άρση λειτουργίας του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, στην περιοχή Καραντάου – Σαριγκιόλ.

Τέλος, ο δήμαρχος  Δημήτρης Νασίκας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, και πιστεύουμε εύλογα, είναι ανυπεράσπιστος ο παραγωγός μας μπροστά στην καταστροφή της περιουσίας του; Το όλο θέμα περιέχει μόνο «απαγορεύεται» και «μη» ή υπάρχουν και τα δικαιώματά του;

Σύσκεψη στο Δημαρχείο

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και για το σκοπό αυτό συγκαλεί ευρεία-ανοικτή σύσκεψη την 31η Ιουλίου και 10:30 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και παραγωγών του Δήμου μας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

  • Απονομή επάθλων της 41ης Ανάβασης Πορταριάς #41ηΑνάβασηΠορταριάς - https://t.co/PUfYVXinon -

"Αλιεύοντας" την είδηση