Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ζ΄Διεθνές Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» στο Βελεστίνο
Ζ΄Διεθνές Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» στο Βελεστίνο

Ζ΄Διεθνές Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» στο Βελεστίνο

Συμμετοχή  στη συνδιοργάνωση του Ζ΄Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» που θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο 6 – 8 Οκτωβρίου, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στην συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη.

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου θα είναι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – , ο Ρήγα Φεραίου και η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου- Ρήγα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετέχει με το ποσό των 2.000 ευρώ, σε μία εκ των δαπανών που θα κριθεί επιλέξιμη.

Πρόκειται για διεθνές επιστημονικό συνέδριο , το οποίο θα λάβει χώρα στο Βελεστίνο . Μαγνησίας, με τη συμμετοχή 84 επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, που προέρχονται από και Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, , σία και Κύπρο), οι οποίοι θα προβούν σε ανακοινώσεις σχετικές με τις αρχαίες Φερές, το νεώτερο Βελεστίνο, τη και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

Το Συνέδριο θα αποτελέσει μεγάλο Επιστημονικό και Πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή με τις τρεις θεματικές ενότητές του.

Για τις αρχαίες Φερές θα παρουσιαστούν από τους αρχαιολόγους τα νέα ευρήματα των ανασκαφών, για την Τοπική Ιστορία της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα αναδειχθούν καινούργια στοιχεία, καθώς επίσης θα γίνουν πολλές ανακοινώσεις για την μεγάλη επαναστατική φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή, για τη και το έργο του, όπου θα εξεταστούν τα έργα του, η εποχή του, η επίδραση του σημαντικού έργου του, η παρουσίασή του στα σχολικά καθώς και άλλες επιδράσεις του.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο ετοιμαζόμενο Λεξικό του Ρήγα, με το οποίο θα αναδειχθεί ο γλωσσικός και γραμματολογικός πλούτος του Ρήγα.

Η συμμετοχή του κοινού για την παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι .

Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια και προσελκύει συνέδρους και επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο.

Αποτελεί δε, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Επιπλέον η διεθνής διάστασή του θα κάνει γνωστό το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όχι μόνο στους ίδιους τους συμμετέχοντες αλλά και στους τόπους καταγωγής τους και τους ακαδημαϊκούς χώρους από τους οποίους προέρχονται.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση