Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ύψους 3.200.000 ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα 2019 του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Ύψους 3.200.000 ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα 2019 του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ύψους 3.200.000 ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα 2019 του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ύψους 3.200.000 ευρώ είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάνω πέντε έργα που μετά από μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας εντάχθηκαν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί δράσεις-παρεμβάσεις σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Σημειώνεται ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου είναι διαρκής, προκειμένου να μην χαθεί καμία χρηματοδότηση για τα έργα, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα έργα.

Χρηματοδοτούμενα έργα
«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΕΝΕΡΓΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ, (ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ, Δ.Ε. ΚΑΡΛΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ» Π.Δ. 1.782.000,00 € Πηγή Χρηματοδότησης:ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ

Το με τίτλο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΕΝΕΡΓΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ, (ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ, Δ.Ε. ΚΑΡΛΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ», Προϋπολογισμού Δαπάνης 1.782.000,00€ αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολυδιάστατο σε αθλητικό, περιβαλλοντικό και πολιτισμικό επίπεδο , ενώ και η κοινωνική του διάσταση έχει ιδιαίτερη σημασία στη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στόχος είναι η Ανακατασκευή της Αποθήκης και η Ανάπλαση του Περιβάλλοντος χώρου της να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο Δήμο, μέσα από την μετατροπή του σε Αθλητικό, πολιτιστικό αλλά και τουριστικό πολυχώρο που θα περιλαμβάνει:
-Τον Ανακατασκευασμένο χώρο της Αποθήκης
• κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλλεϋ ,με χώρο Αποδυτηρίων και
τουαλετών, κλειστό Γυμναστήριο – αίθουσα Χορού και κυλικείο – Αναψυκτήριο.
Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου της πρώην Αποθήκης, ( έκτασης περίπου 24 στρεμμάτων) θα κατασκευασθούν:
• ένα
• δύο γήπεδα τέννις
• παιδική χαρά
• χώρος καθιστικού – Αναψυκτυρίου,
• τεχνητή λίμνη
• υπαίθριο θέατρο
• Αλσύλλιο Πελαργών
• Διαδρομές για τρέξιμο, ποδηλασία ή περπάτημα αναψυχής

«Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» Π.Δ. 59.942,65 €, Πηγή Χρηματοδότησης:ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ

Η δημιουργία προσβασιμότητας εμποδιζόμενων ατόμων στην κολύμβησης Καμαρίου της Δ.Ε. Κεραμιδίου Δήμου Ρήγα Φεραίου θα περιλαμβάνει:
μια ράμπα αυτόνομης κολύμβησης ατόμων ΑΜΕΑ , ντους ΑΜΕΑ, w..AMEA, αντιολισθητικούς διαδρόμους πρόσβασης , αντιολισθητικά δάπεδα, τέντες σκίασης.

Προμήθεια – Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών του Δήμου Ρήγα Φεραίου Π.Δ. 211.000,00 € Πηγή Χρηματοδότησης:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ΄΄

Η προμήθεια συνολικού Προϋπολογισμού 211.000,00 € αφορά τον εξοπλισμό για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Προτείνεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για τις κάτωθι :
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΕΣΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΔΙ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΕΣΗ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΕΣΗ ΚΑΝΑΛΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΕΣΗ ΑΕΡΙΝΟ

Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για τους μικρούς επισκέπτες. Ο προτεινόμενος εξοπλισμός έχει μελετηθεί ώστε να παρέχει ποικιλία δραστηριοτήτων για την ψυχαγωγία των παιδιών, διότι το παιχνίδι συμβάλλει στη νοητική, κινητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη τους. Έτσι ο χώρος της παιδικής χαράς αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία ως χώρος αγωγής καθώς αποτελεί το υλικό πλαίσιο της δραστηριότητας του παιχνιδιού.

«Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου» Π.Δ. 193.440,00 € Πηγή Χρηματοδότησης:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ΄΄

Η παρούσα προμήθεια, συνολικού Προϋπολογισμού 193.440,00 €, αφορά την προμήθεια ενός (1)φορτηγού – τριαξονικού οχήματος με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα (μεικτού βάρους 26 tn), καθώς και ενός (1) ημιφορτηγού οχήματος μονής καμπίνας (τύπου pick up 4Χ4), για την ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου για την αποδοτικότερη λειτουργία του έργου του Δήμου.

5 Συντήρηση αύλειων χώρων Σχολείων Π.Δ.
47.500,00 € Πηγή Χρηματοδότησης:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ΄΄

Με το παρόν έργο προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Οι επεμβάσεις επισκευής – συντήρησης που έχουν προβλεφθεί στο έργο αφορούν τα παρακάτω σχολικά συγκροτήματα:
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ)
1ο Σχολείο Βελεστίνου
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ)
ΕΠΑΛ Βελεστίνου
• ΤΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΛΑΣ)
Σχολείο Ριζομύλου
• ΤΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΛΑΣ)
Γυμνάσιο Καναλίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση