Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ξεκινά η μελέτη για την ασφαλή λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας
Ξεκινά η μελέτη για την ασφαλή λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας

Ξεκινά η μελέτη για την ασφαλή λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας

Ξεκινά η εξειδικευμένη μελέτη για την εύρυθμη λειτουργία του ταμιευτήρα της ς , καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράφει τη σύμβαση του έργου «Υποστηρικτικές Μελέτες για την έγκριση από τη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων του Ταμιευτήρα ς», προϋπολογισμού 318.222 ευρώ.

Η μελέτη πρόκειται να καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κανονισμό Ασφάλειας Φραγμάτων, εναρμονίζοντας τη λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας με τη σύγχρονη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφαλείας Φραγμάτων (ΚΑΦ) η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποβάλλει στη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων (ΔΑΦ) μελέτες για:

-την υλοποίηση γεωτεχνικών και τοπογραφικών εργασιών υπαίθρου,

-καθορισμό Φορέα Λειτουργίας Φράγματος (ΦΛΦ),

- παρακολούθησης για το σύνολο των στοιχείων, οδηγιών και δράσεων που απαιτούνται για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του φράγματος,

-Σχέδιο Αντιμετώπισης Επικινδύνων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ),

-Εγχειρίδιο Λειτουργίας και Συντήρησης και

-Μητρώο Φράγματος.

«Μια σημαντική και απαραίτητη μελέτη για την εύρυθμη λειτουργία των έργων στη Λίμνη Κάρλα ξεκινά το επόμενο διάστημα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας . « Πρόκειται για μια μελέτη που στόχο έχει την εναρμόνιση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με την κείμενη νομοθεσία ενώ παράλληλα συνεχίζουμε τα έργα στη . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη έργα ύψους 4 εκατ. ευρώ για την ορθή διαχείριση του νερού, τον καθαρισμό των συλλεκτήρων, την καλύτερη ροή των νερών, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την ηλεκτρονική παρακολούθηση και των δομών της λίμνης. Όπου υπάρχουν προτα επεμβαίνουμε. Κάνουμε την Κάρλα πιο λειτουργική, πιο ασφαλή, πιο χρήσιμη στους και τη φύση. Και αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται σωστή διαχείριση, συνεργασία και συνέργεια όλων για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση