Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Βιβλιοπαρουσίαση «Η Λιμνονεραϊδούλα και οι φίλοι της» στα Κανάλια
Βιβλιοπαρουσίαση «Η Λιμνονεραϊδούλα και οι φίλοι της» στα Κανάλια

Βιβλιοπαρουσίαση «Η Λιμνονεραϊδούλα και οι φίλοι της» στα Κανάλια

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ σας προσκαλεί την Παρασκευή 10-09-2021 στις 8.00΄μ.μ. στην καφετέρια «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Λιμνονεραϊδούλα και οι φίλοι της » της Σταματίας Μωραΐτη και συνοδευτικού μουσικού cd με μελοποιημένο το υλικό του , σε έκδοση του Μουσείου που πραγματοποιείται: α) υπό την Αιγίδα και με την επιχορήγηση του ΥΠΟΥΡΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο πλαίσιο Δράσεων Μουσείων Νεοτέρου Πολιτισμού 2020 , β) με την ευγενική χορηγία του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και γ) με την οικονομική στήριξη της επιχείρησης «Β. Καραλής: Ντιζοτεχνική-Γεωργικά».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγελική Θάνου , συγγραφέας, σχολική σύμβουλος Προσχολικής αγωγής, Phs Προσχολικής Εκπαίδευσης και ο Γρηγόριος Στουρνάρας, αρχαιολόγος-φιλόλογος,Phs Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ . Συντονιστής θα είναι ο Αλκιβιάδης Γκανάτσιος , δικηγόρος, μέλος των Φίλων του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.
Η μελοποίηση έγινε από Βολιώτες δημιουργούς (αλφαβητικά) : Καραβάρα Κατερίνα- ακορντεονίστα, Καρκάλα Αλέξανδρο-μουσικοσυνθέτη, Κατσούρα Βαγγέλη-ντραμίστα, Ρεντζούλη Στέργιο-μαέστρο.
Ερμηνεία: Δαμασιώτη Όλγα, Καραβάρα Κατερίνα, Κατσούρας Βαγγέλης, Νάσιου Σοφία, Τσιγαρίδα Όλγα.
Το βιβλίο αποτελεί τον κορμό του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπόνησε και υλοποιεί το ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. με τον ίδιο τίτλο .
Το υλικό του προγράμματος εκδόθηκε σε βιβλίο εικονογραφημένο, το οποίο συνοδεύεται από cd με μελοποιημένα τα ποιήματα που περιέχει.
Πρόκειται για ένα έργο με : Η Βοίβη-λιμνονεραϊδούλα αφηγείται τη ζωή της, δηλαδή την ιστορία της λίμνης και μας συστήνει τους φίλους της με ποιητικό λόγο. Φίλοι της είναι τα βασικά στοιχεία της ζωής στη λίμνη( καλύβα, καράβι, ο Ήταυρος, , πουλιά, ομίχλη, βατράχια….). Τα κείμενα συνοδεύονται από δραστηριότητες για (κρυπτόλεξα, αντιστοιχίσεις…)
Το υλικό έχει εκπονηθεί από την Μωραΐτη Σταματία, φιλόλογο του 1ου Λυκείου Βόλου, ιδρυτικό μέλος του Μουσείου και υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Δράσεων του Μουσείου.
Το Μουσείο επεδίωξε να μελοποιήσει τα ποιήματα του έργου αυτού, γιατί, ως γνωστόν, η δύναμη της ς είναι και καταλυτική και ευχάριστη.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οι μικροί θα δραματοποιήσουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τα κείμενα αυτά , παίρνοντας πολλαπλά μηνύματα.
Με τη συνέργεια το λόγου και της ς , η δράση αυτή στοχεύει στη γνωριμία και κυρίως στην του σεβασμού προς έναν πολιτισμό που αποτελεί το πολιτιστικό στίγμα της περιοχής και της δίνει μια ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα.
Παράλληλα τα κείμενα αυτά δίνουν το καθένα κι ένα ιδιαίτερο παιδαγωγικό-ηθικό μήνυμα: το καράβι που είναι ιδιαίτερα κοινωνικό και εργατικό, η καλύβα που καταφάσκει στη ζωή ,ο Ηταυρούλης ο καλοκάγαθος γίγαντας που προειδοποιεί τους ανθρώπους, η νάρκισσος ομίχλη που μένει μόνη κ. ά.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση