Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Βιβλιοπαρουσίαση για μικρούς και μεγάλους στην Κερασιά
Βιβλιοπαρουσίαση για μικρούς και μεγάλους στην Κερασιά

Βιβλιοπαρουσίαση για μικρούς και μεγάλους στην Κερασιά

Σε έναν ιδιαίτερα ζεστό χώρο, φορέα εκπαίδευσης και πολιτισμού, οι κάτοικοι της Κερασιάς του Δήμου Ρήγα ου, μικροί και μεγάλοι, υποδέχτηκαν το πρωτοχρονιάτικο για της Αγγελικής Θάνου με τίτλο: «Ο Αη Βασίλης οι φεγγαρένιοι μανδύες κι ένα μυστικό» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΗΡΑ Εκδοτική με εικονογράφηση του Σταμάτη Παπαδήμου.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Κερασιάς, όπου φιλοξενούνται και οι πνευματικοί θησαυροί του ντόπιου συγγραφέα Ηλία Λεφούση, πραγματοποιήθηκε παράσταση ς παραμυθιού από την συγγραφέα Αγγελική Θάνου, με συνοδεία μουσικής από την ταλαντούχα δεκάχρονη Φωτεινή Κωστοπούλου, κόρη του Στέφανου Κωστόπουλου και της Ελένης Βασδέκη, η οποία παίζει θαυμάσιο βιολί.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρει ότι ο Άη Βασίλης αναγκάστηκε να αποχωριστεί το σάκο με τα τελευταία δ του, με κίνδυνο να μείνουν τα σε ένα μικρό χωριό χωρίς το πρωτοχρονιάτικο δώρο τους.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
 Θα πάρουν τελικά το δώρο τους αυτά τα παιδιά;
 Ποια λύση θα δώσει σ' αυτό το πρόβλημα ο Αη Βασίλης;
 Ποιο μυστικό κρύβουν τα παιδιά του μικρού χωριού;

Μόνο οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου μπορούν να το μάθουν αλλά να ανακαλύψουν και πολλά άλλα, όπως ότι οι ιδέες που μπορούν να γεννηθούν στο μυαλό μας δεν έχουν τελειωμό.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη ευκαιρία να ακούσουν την του παραμυθιού, να απολαύσουν τις γιορτινές μελωδίες από τις χορδές του βιολιού και να δουν την προβολή των εικόνων του βιβλίου με τη του Χάρη Δημόπουλου.

Μέσα σε ένα διαδραστικό πλαίσιο επις δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να εκφράσουν πρωτότυπες και ξεχωριστές ιδέες ή ευχές.

Η οικοδέσποινα Αντωνία Χασιώτη προσέφερε σε όλους κουραμπιέδες κι αυτό στάθηκε αφορμή να ακουστεί από την συγγραφέα ακόμα μια ιστορία από τη λαϊκή παράδοση σχετικά με το πώς οι κουραμπιέδες πήραν τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας οι άνθρωποι να συναντώνται στα μονοπ των παραμυθιών, των ιστοριών και της μουσικής καθώς εκεί πλάθεται η καλοσύνη τους, εκεί χαϊδεύεται η ψυχή τους.

btr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση