Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Βελεστινιώτες στην πρώτη γιορτή του Αγίου Ιακώβου
Βελεστινιώτες στην πρώτη γιορτή του Αγίου Ιακώβου

Βελεστινιώτες στην πρώτη γιορτή του Αγίου Ιακώβου

ια πρώτη φορά μετά τη αγιοποίησή του εορτάστηκε στη ν Εύβοια ο Άγιος Ιάκωβος ς , μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μοναχικού χώρου στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα.

Ο ‘Άγιος Ιάκωβος καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Ξεχώρισε για τον ασκητικό του βίο και εκοιμήθη στις 21 οεμβρίου 1991, ημέρα μνήμης των εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου κι αγιοποιήθηκε στις 27 οεμβρίου 20217.

Οι πιστοί, ιδιαίτερα συγκινημένοι, κατέκλυσαν τη φιλόξενη μονή του Οσίου Δαυίδ , όπου μόνασε αρχικά ως απλός μοναχός και στη συνέχεια ως ηγούμενος.

Ο γέροντας είχε πει ότι είδε σε όραμα τον Όσιο Δαυίδ την πρώτη φορά που πήγε στο μοναστήρι και ότι με τη δική του προτροπή παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος της ς του.

Οι πιστοί μιλούν για αμέτρητα θαύματα που χάριζε η ευλογία του όσο ήταν στη αλλά κυρίως μετά την οσιακή κοίμησή του.

Πολλοί γιατρεύτηκαν από σωματικές και ψυχικές αρρώστιες , πονεμένοι έβρισκαν παρηγοριά και φτωχοί την ελεημοσύνη του στη τόσο μεγάλη και ζεστή πνευματική του αγκαλιά.

Ο ταπεινός και πιστός λαός γέμιζε με λουλούδια τον τάφο του Αγίου , οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό της μονής κι ευωδιάζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα για να υπενθυμίζει τη ζωντανή παρουσία του γέροντα.
Είναι γνωστό πως οι κάτοικοι του Βελεστίνου συνδέονται άμεσα με την ιερά μονή του οσίου Δαυίδ , τον αείμνηστο Άγιο έροντα Κύριλλο, του οποίου η παρουσία είναι ιδιαίτερα αισθητή ακόμα και μετά την κοίμησή του σε πλήθος ανθρώπων , τον Άγιο Γέροντα Γαβριήλ και τους ταπεινούς μοναχούς, εδώ και πολλά χρόνια , από τότε που η αγία κάρα του οσίου επισκέπτεται για ευλογία το Βελεστίνο.
Έτσι θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην παρευρεθούν στην πρώτη του Οσίου Γέροντα Ιακώβου.

Μεγάλη, λοιπόν, αροσωπεία Βελεστινιωτών έδωσε το παρών στην πανήγυρη , όπως είχε συμβεί αντίστοιχα και στη γιορτή του Οσίου Δαυίδ την 1η Νοεμβρίου.

Ας έχουμε όλοι μας τη ευλογία των Αγίων.

Δημήτρης Παπαδάμ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση