Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Το Ν.Π. Δήμου Ρήγα Φεραίου αρωγός στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Το Ν.Π. Δήμου Ρήγα Φεραίου αρωγός στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Το Ν.Π. Δήμου Ρήγα Φεραίου αρωγός στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα δεδομένα της κοινωνίας, οι Δήμοι κλήθηκαν να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα. Στον δήμο Ρήγα Φεραίου, σημαντικό ήταν και είναι το παρόν του Νομικού Προσώπου, που από την πρώτη στιγμή και παρά την λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών του και τηρώντας κατά γράμμα την αντίστοιχη υπουργική απόφαση, διέθεσε το προσωπικό του στις υπηρεσίες του δήμου και ενίσχυσε τις κοινωνικές δομές.

Συγκεκριμένα, διατέθηκε προσωπικό στην γευμάτων και στη σίτιση του ευάλωτου πληθυσμού του δήμου, στη διοικητική στήριξη, στη συνταγογράφηση, στη τροφίμων.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ρήγα Φεραίου Χρήστος Σπαθής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κληθήκαμε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή κατάσταση όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα και ανταποκριθήκαμε άμεσα στη στήριξη των συνδημοτών και συνανθρώπων μας παρέχοντας μια σειρά από υπηρεσίες σε όλους τους τομείς. Άλλωστε, είναι το DNA του ελληνικού λαού σε δύσκολες καταστάσεις να συσπειρώνεται προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπήρξε άριστη με τις κοινωνικές δομές του δήμου, όπως το Κέντρο Κοινότητας και το Βοήθεια στο σπίτι, λόγω της αλληλοκατανόησης και αλληλοβοήθειας όλων των εμπλεκομένων στην όλη διαδικασία και θεωρώ πως μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Παρά την λειτουργίας των δομών που ανήκουν στο ΝΠ, εμείς πιστοί στον αρχικό σχεδιασμό και προγραμματισμό μας, συνεχίσαμε να παράγουμε έργο σχετικά με έργα συντήρησης και εξοπλισμού στους παιδικούς σταθμούς. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις δομές, τους υπευθύνους αυτών και τους εργαζομένους για την άψογη που είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε, με γνώμονα πρωτίστως τα αισθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης για το κοινό καλό. 

Εύχομαι σε όλους , υπομονή και να βγούμε από την κατάσταση αυτή αλώβητοι και περισσότερο σοφοί».

 

Εξ αποστάσεως επαγγελματική συμβουλευτική

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου ενημερώνει ότι το Εξειδικευμένο Κέντρο Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ) του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας έχει κάνει έναρξη της υπηρεσίας “ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ” (e-συμβουλευτική), συνεχίζοντας έτσι την ενεργή παρουσία του στις νέες συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί με τη πανδημία  COVID-19.  Υπενθυμίζεται ότι η e-συμβουλευτική  επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας, όπως και η διά ζώσης,  αφορά όσες-ους:  ενδιαφέρονται για υποστήριξη και ενδυνάμωση κατά την αναζήτηση εργασίας, επιθυμούν να ενδυναμωθούν επαγγελματικά, θέλουν να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, χρειάζονται πληροφόρηση για την αγορά εργασίας. 

Όσες/οι εκ των ωφελούμενων του Κέντρου Κοινότητας ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής μπορούν να τηλεφωνήσουν στο γραφείο του Κέντρου Κοινότητας στο Βελεστίνο στο τηλέφωνο 24250 23794 να δηλώσουν συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο  και είτε ηλεκτρονικός υπολογιστής (με ηχεία και μικρόφωνο) είτε smart phone  είτε tablet. 

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις αλλά και για να προγραμματιστούν οι  συνεδρίες της e-συμβουλευτικής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στη δομή Θεσσαλίας  τηλεφωνικά στο 2410.537489 – 490 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 έως 14:00), ή μέσω ς email σε κάποια από τις ακόλουθες διευθύνσεις : larisainediktio@inegsee.gr,  a.vaiopoulos@reg.inegsee.grk.panagoulis@reg.inegsee.gr.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση