Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Φερών Τέχνες» ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2016. Σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας έχει αναλάβει ο Ρήγα ου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Δημήτριος υπήρξε πολύτιμος αρωγός και συνεχίζει να ενισχύει με κάθε τρόπο αυτό το εγχείρημα.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να κρατήσει ζωντανή την εικαστική και αισθητική που λείπει από την καθημερινή ζωή.

Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους δημότες και τις δημότισσες να ασχοληθούν με την τέχνη αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν τμήματα που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα ου, με απώτερο σκοπό την απεικόνιση του ωραίου ως έκφραση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εργαστηρίου διδάχθηκαν, αλλά και πρόκειται να διδαχθούν, οι παρακάτω τεχνικές: ντεκουπάζ, τεχνοτροπία γυψόγαζας και σκληρυντή, τεχνική κρυστάλλου, διάφορες τεχνικές παλαίωσης, τεχνική sospesotransparente(τεχνική μεμβράνης), τεχνική δέρματος, τεχνική σφυρήλατου (ασημιού και μπρούτζου), τεχνική σμάλτου και υγρού χρυσού, , τεχνική ξυλόγλυπτου (εικονοστάσι, σκαλίσματα σε έπιπλα), τεχνική Faberge, χαλκογραφία, προσθετική (φωτοσκίαση και ανάμειξη χρωμάτων), ζωγραφική δαντέλας.

Στις ευρύτερες δραστηριότητες του καλλιτεχνικού εργαστηρίου συμπεριλαμβάνονται η διοργάνωση εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες, καθώς και η συνεργασιών με διάφορους τομείς ή δομές του Δήμου.

Όλα τα μαθήματα αρχίζουν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Την προηγούμενη χρονιά το εργαστήρι αριθμούσε 22 συμμετέχοντες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί.

Οι εγγραφές για τη νέα εικαστική χρονιά γίνονται στο Δήμου Ρήγα Φεραίου από την 1η Σεπτεμβρίου (τηλ. επικοινωνίας 24250 24290).

Συντονίστρια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου είναι η Πηνελόπη  Σούρλα – Γιαννακού , η οποία με πολύ ζήλο και μεράκι έχει αναλάβει αυτό το δημιουργικό εγχείρημα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση