Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Το δρόμο Βένετο – Κουλούρι βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Το δρόμο Βένετο – Κουλούρι βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το δρόμο Βένετο – Κουλούρι βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την έγκριση για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της και του Δήμου Ρήγα Φεραίου έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη βελτίωση του δρόμου από τον οικισμό Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση «Κουλούρι», μήκους 2,2 χλμ. Το έργο είναι προϋπολογισμού 750.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, δρομολογούμε τις διαδικασίες για την υλο  ενός χρήσιμου έργου για την  ενίσχυση της ασφάλειας στο δρόμο από τον οικισμό του Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση Κουλούρι» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Συνεχίζουμε να μελετάμε, να χρηματοδοτούμε και να υλοποιούμε που δίνουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης. Και προετοιμάζουμε το αύριο για να υπάρχουν  όσο το δυνατόν λιγότεροι κλυδωνισμοί στην και την οικονομία» προσθέτει ο.

Το έργο

Το έργο περιλαμβάνει τις εξής :

  • Διαπλάτυνση της οδού έτσι ώστε το μέσο πλάτος του οδοστρώματος να είναι 6,00 μ.  και έρεισμα πλάτους 0,50 μ. ή επενδεδυμένη τάφρος.
  • Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διας για την απορροή των υδάτων.
  • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διας σε όλο το μήκος του δρόμου
  • Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού μήκους 40,00  μ.
  • Εργασίες οδοστρωσίας :κατασκευή υπόβασης  μεταβλητού πάχους και βάσης πάχους 10,00 εκ.
  • Ασφαλτικές : ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση