Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Tη θανάτωση αδέσποτου ζώου καταγγέλλει η δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου
Tη θανάτωση αδέσποτου ζώου καταγγέλλει η δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου

Tη θανάτωση αδέσποτου ζώου καταγγέλλει η δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου

H Δημοτική αρχή Ρήγα ου καταγγέλλει την αποτρόπαια πράξη θανάτωσης αδέσποτου ζώου στην περιοχή του υ.

Η συγκεκριμένη πράξη είναι καταδικαστέα και όποιος ή όποιοι -για λόγους που διερευνώνται- προβαίνουν σε τέτοιες δράσεις, που κάθε άλλο παρά σε πολιτισμένη κοινωνία παραπέμπουν, αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.

Η Δημοτική Αρχή έχει δείξει έμπρακτα στα χρόνια της θητείας το ενδιαφέρον της για τα αδέσποτα κι έχει προβεί σε οριζόντιες δράσεις όπως είναι το πρόγραμμα στείρωσης, σήμανσης και εμβολιασμού τους , καθώς και το πρόγραμμα ς ζώων.

Μάλιστα, πρόσφατα διοργανώθηκε εκδήλωση ς κι ευαισθητος των ών και των δημοτών γενικότερα όπου καταδείχθηκε το φαινόμενο εγκατάλειψης ζώων και η ανάγκη υιοθέτησης των συμπαθών τετράποδων.

«Ολόκληρη η κοινωνία θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στο όλο πρόβλημα. Το βασικότερο βήμα είναι η συνειδητο των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κατοχή ενός ζώου. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η εγκατάλειψη πολλών ζώων, σε τακτά χρονικά διαστήματα , στην περιοχή του Δήμου από αγνώστους» τονίζει ο δήμαρχος .

Ο ίδιος κάλεσε τους δημότες να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές αν υποπέσει στην αντίληψή τους φαινόμενο εγκατάλειψης ή θανάτωσης ζώων, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη πράξη οργανωμένο . «Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια των εθελοντών φιλόζωων και πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει ένα τείχος ς των αδέσποτων ζώων» επισημαίνει ο κ. Νασίκας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση