Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Tη θανάτωση αδέσποτου ζώου καταγγέλλει η δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου
Tη θανάτωση αδέσποτου ζώου καταγγέλλει η δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου

Tη θανάτωση αδέσποτου ζώου καταγγέλλει η δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου

H Δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου καταγγέλλει την αποτρόπαια πράξη θανάτωσης αδέσποτου ζώου στην περιοχή του Βελεστίνου.

Η συγκεκριμένη πράξη είναι καταδικαστέα και όποιος ή όποιοι -για λόγους που διερευνώνται- προβαίνουν σε τέτοιες δράσεις, που κάθε άλλο παρά σε πολιτισμένη κοινωνία παραπέμπουν, αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.

Η Δημοτική Αρχή έχει δείξει έμπρακτα στα χρόνια της θητείας το ενδιαφέρον της για τα αδέσποτα κι έχει προβεί σε οριζόντιες δράσεις όπως είναι το πρόγραμμα στείρωσης, σήμανσης και εμβολιασμού τους , καθώς και το πρόγραμμα υιοθεσίας ζώων.

Μάλιστα, πρόσφατα διοργανώθηκε ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των και των δημοτών γενικότερα όπου καταδείχθηκε το φαινόμενο εγκατάλειψης ζώων και η ανάγκη υιοθέτησης των συμπαθών τετράποδων.

«Ολόκληρη η κοινωνία θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στο όλο πρόβλημα. Το βασικότερο βήμα είναι η συνειδητοποίηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κατοχή ενός ζώου. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η εγκατάλειψη πολλών ζώων, σε τακτά χρονικά διαστήματα , στην περιοχή του Δήμου από αγνώστους» τονίζει ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας.

Ο ίδιος κάλεσε τους δημότες να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές αν υποπέσει στην αντίληψή τους φαινόμενο εγκατάλειψης ή θανάτωσης ζώων, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη πράξη οργανωμένο έγκλημα. «Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια των εθελοντών φιλόζωων και πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας των αδέσποτων ζώων» επισημαίνει ο κ. Νασίκας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση