Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Συσσίτιο στις ευπαθείς ομάδες παρέχει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου
Συσσίτιο στις ευπαθείς ομάδες παρέχει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Συσσίτιο στις ευπαθείς ομάδες παρέχει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

 

Στην επέκταση του συσσιτίου που λειτουργούσε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου  για τους απόρους προχώρησαν οι Κοινωνικές δομές και το βοήθεια στο από την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, προσπαθώντας να αποτρέψει τις από περιττές κινήσεις λόγω της πανδημίας.

Για το διάστημα που πρέπει να παραμείνουν στο , οι άποροι και ηλικιωμένοι, χωρίς οικογενειακό περιβάλλον, θα χρήζουν φροντίδας από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Ο είναι από τους  Δήμους με πολλούς δημότες σε  μεγάλη ηλικία που δεν μπορούν να βγουν εκτός σπιτιού, όπως ανέφερε η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη.

Η κα. Χασιώτη δήλωσε : «Σε αυτούς τους ανθρώπους και γενικά στις  ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προσφέρουμε φαγητό και κάθε βοήθεια εφόσον δεν μπορούν οι ίδιοι να εξυπηρετηθούν από τους δικούς τους. Η γίνεται με κατ’ οίκον παράδοση εκτός σπιτιού από τους εργαζόμενους του  βοήθεια στο σπίτι του Δήμου και η προετοιμασία του φαγητού από τους μάγειρες του παιδικού σταθμού.

Το συσσίτιο προϋπήρχε αλλά απευθυνόταν μόνο σε απόρους. Πλέον αποφασίσαμε να παρέχεται και σε . Οι δημότες αυτοί, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε πρέπει να προστατευτούν περισσότερο.

Υπάρχει πάντα στη διάθεση των δημοτών τηλεφωνική γραμμή (2425023794), στην οποία μπορούν να καλούν όλοι οι δημότες που ανήκουν όχι μόνο στην κατηγορία των απόρων αλλά και των ευπαθών ομάδων (δηλαδή ηλικιωμένοι, κ.τ.λ.)

Ο Δήμος δεν παρέχει μόνο σε αυτές τις κατηγορίες δημοτών του, αλλά και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια για να τους διευκολύνει, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ανάμεσα σε άλλα εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και  την συνταγογράφηση και αγορά και παράδοση φαρμάκων. Επίσης, στην ίδια γραμμή υπάρχει και ψυχολογική υποστήριξη .

Ουσιαστικά ο έχει δημιουργήσει μια κοινωνική δομή,  στην οποία έχει εντάξει τις τρεις υπηρεσίες, (Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρο Κοινότητας, ), οι οποίες συντονισμένα επιχειρούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δημοτών.

Πριν από την των αιτημάτων που υπάρχουν, γίνεται η απαιτούμενη αξιολόγηση, εξηγώντας ότι οι δημότες που υποβάλλουν αιτήματα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις για τις οποίες ενημερώνονται από την υπηρεσία τηλεφωνικά. Ενώ μέχρι πρόσφατα είχαμε περίπου 20 δημότες οι οποίοι είναι άποροι και ελάμβαναν σίτιση στο σπίτι σήμερα έχουμε φτάσει στους 40 δημότες.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την συγκέντρωση δικαιολογητικών για την ένταξη δημοτών στο και μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, ώστε να μπορέσουμε να  μοιράσουμε  στους δικαιούχους για τις γιορτές των Χριστουγέννων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

  • Μεθυσμένος 18χρονος προκάλεσε τροχαίο στην Αλόννησο - https://t.co/fY3T6O3thW -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/EbXPKi3Umx -

"Αλιεύοντας" την είδηση