Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα επισκέφτηκε στο Βελεστίνο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κων/νος , η Αεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη καθώς και το τεχνικό επιτελείο της περιφέρειας με αφορμή την εργολαβία για τη Συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου και Δήμου Αλμυρού προϋπολογισμού ύψους 1.500.000€ από την Θεσσαλίας.

Το έργο ξεκινάει μετά από συνεχείς συζητήσεις και συναντήσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κο Δημήτριο Παλληκάρη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Κων/νο Αγοραστό και με την η Αεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρακολούθησαν από κοντά τα έργα που εξελίσσονται στην Τ.Κ. Χλόης, και συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίζουν όλες τις αποκατάστασης και συντήρησης του εθνικού και  επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων έχει υποστεί μεγάλες φθορές.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα βελτίωσης και αποκατάστασης σε δημοτικούς δρόμους του εσωτερικού οδικού δικτύου αλλά και του ορεινού, προκειμένου να είναι ασφαλές ύστερα από τις θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών και των αγροτών, καθώς και η πρόσβαση στα κτήματα τους και στις καλλιέργειες τους.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης πραγματοποιούνται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ς Θεσσαλίας και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Όπως έγινε γνωστό η ασφαλτόστρωση και η διαγράμμιση ολοκληρώθηκε και μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν παρόμοιες παρεμβάσεις και σε άλλους Δήμους της Π.Ε Μαγνησίας.kolaz-chloi

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. : «Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, η αιρετή Περιφέρεια με σχέδιο και προγραμματισμό, υλοποιεί και παραδίδει έργα χρήσιμα για τον τόπο, έργα που δημιουργούν μόχλευση στην τοπική κοινωνία και οικονομία και στηρίζουν θέσεις ς. Έργα που συμβάλλουν στην ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και στην μεταφορά των εμπορευμάτων. Έχουν και οι άνθρωποι της υπαίθρου δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση και ιδιαίτερα οι παραγωγοί της περιοχής οι οποίοι συμβάλλουν στην εθνική οικονομία και κοινωνία».

«Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και οι υπηρεσίες προσπαθούν να αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους δρόμους σε όλες τις κοινότητες. Δυστυχώς, αυτό είναι πολύ δύσκολο με τις φετινές έντονες και συνεχείς , αλλά και λόγω των οικονομικών συγκυριών καθώς και της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, γιατί παρόλο που ο Δήμος διαθέτει πολλά μηχανήματα, υπάρχει μόνο ένας χειριστής στο  μόνιμο προσωπικό του Δήμου» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, και Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Παλληκάρης.

Κοινός στόχος  της Περιφέρειας, του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων είναι μέσω της καταγραφής και επισήμανσης των επικινδύνων θέσεων να γίνει η αναβάθμισή του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου που χρίζει παρέμβασης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών.

Ο Δήμαρχος Δημήτριος τόνισε ότι «Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των έντονων καιρικών φαινομένων, με καταπτώσεις βράχων, καθιζήσεις σε σημεία του πεπαλαιωμένου οδοστρώματος, έντονες χιονοπτώσεις τον περσινό χειμώνα και άλλα έκτακτα συμβάντα. Με τα έργα αυτά, βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Όσο σημαντική είναι η ασφάλεια των πολιτών που μετακινούνται στους θεσσαλικούς δρόμους, άλλο τόσο σημαντική είναι γι' αυτούς η υγεία, η επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, η ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και η διακίνηση των εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου.»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση