Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Συνέντευξη δημάρχου Ρήγα Φεραίου σε μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς
Συνέντευξη δημάρχου Ρήγα Φεραίου σε μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς

Συνέντευξη δημάρχου Ρήγα Φεραίου σε μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς

Σε μια ευχάριστη «ανάκριση» υποβλήθηκε σήμερα ο . Το ρόλο του δημοσιογράφου ανέλα τρείς ές του Γυμνασίου ς που βρέθηκαν σήμερα στο Βελεστίνο, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

Οι ές της Γ' Τάξης του Γυμνασίου ς, καθώς και συμμαθητές τους επισκέφθηκαν τη γενέτειρα του Ρήγα προκειμένου να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο και να του «εκμαιεύσουν» απαντήσεις για τη ζωή και το έργο του Βελεστινλή, αλλά και για το παρόν και το μέλλον του Δήμου.

Αρχικά οι μαθητές και δύο συνοδοί καθηγητές τους επισκέφθηκαν το , απαθανάτισαν τη Χάρτα και το υλικό που σχετίζεται με τον Ρήγα κι ενημερώθηκαν, αποκομίζοντας θετικά στοιχεία και γνώσεις.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στο Δημαρχείο όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κ. Νασίκα, ο οποίος δέχθηκε με να του κάνουν οι μαθητές και τους μίλησε για την ζωή και το έργο του Ρήγα, αλλά και το παρόν και το μέλλον του Δήμου.

Η συνέντευξη κύλισε με ενδιαφέρον για τους μαθητές, οι οποίοι στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος έπρεπε να παράξουν ένα ταινιάκι με μία μεγάλη προσωπικότητα της επανάστασης και επέλεξαν τον Ρήγα Βελεστινλή.

Στο τέλος δέχθηκαν αναμνηστικά του Ρήγα και εκπαιδευτικές συμβουλές από τον δήμαρχο και αποχώρησαν, έχοντας πλούσιο υλικό στις μαθητικές τους τσάντες.

"Αλιεύοντας" την είδηση