Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Συνέλευση στα Κανάλια για τη δημιουργία αιολικού πάρκου
Συνέλευση στα Κανάλια για τη δημιουργία αιολικού πάρκου

Συνέλευση στα Κανάλια για τη δημιουργία αιολικού πάρκου

Στο παλιό Γυμνάσιο Καναλίων  θα γίνει  την Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ. συνέλευση, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι του χωριού και να τοποθετηθούν για το θέμα της δημιουργίας αιολικού πάρκου σε έκταση που εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει δικαστική διαμάχη μεταξύ του δήμου Ρήγα Φεραίου και της μονής Φλαμουρίου.

Ήδη η παράταξη «Όλοι μαζί μπροστά» κατέθεσε αίτημα συζήτησης του θέματος στο , αλλά ο δήμαρχος ζήτησε την απόσυρσή του και πρότεινε τη συνέλευση και ενημέρωση των κατοίκων αύριο Τετάρτη.

Μιλώντας σήμερα στην Βόλου ο επικεφαλής της παράταξης, Χαρ. , ανέφερε: « πληροφορηθήκαμε, όχι βέβαια από τη , ότι εδώ και αρκετούς μήνες ιδιωτική εταιρεία έκανε μια με τη μονή Φλαμουριού για την εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου, μία έκταση που είναι διαφιλονικούμενη μεταξύ του δήμου και της μονής για κοντά χρόνια. Δεν είμαστε κάθετα αντίθετοι στο που θα εγκατασταθεί σε μία περιοχή natura, αλλά μας ενδιαφέρει το θέμα της ιδιοκτησίας της έκτασης. Δεν είναι δυνατόν να την αφήσουμε στην μονή. Ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση στα δικαστήρια».

Ήδη υπάρχει και μία αρνητική του Τοπικού Συμβουλίου Καναλίων για την εγκατάσταση του Αιολικού πάρκου. «Ελπίζω ο δήμαρχος να δώσει πειστικές απαντήσεις και να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει» επισήμανε ο κ. .

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Μωραϊτης, ανέφερε ότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και επέκταση της ς για την τοποθέτηση περισσότερων ανεμογεννητριών. « Γι ‘ αυτό και ζητήσαμε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή που εδώ και χρόνια δεν ασχολήθηκε με την εν λόγω έκταση. Δεν μπορεί ο δήμος να αδιαφορεί για μία έκταση για την οποία έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα».

Σημειώνεται ότι Αιολικά πάρκα μπορούν να γίνονται σε περιοχές natura αν τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, ενώ γνωμοδότηση επί του θέματος, έχει ζητηθεί και από τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση