Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Συνεδρίαση ΣΟΠΠ δήμου Ρήγα Φεραίου ενόψει αντιπυρικής περιόδου
Συνεδρίαση ΣΟΠΠ δήμου Ρήγα Φεραίου ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ δήμου Ρήγα Φεραίου ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας ,   Δημήτρης Παλληκάρης,   Τεχνικών Υπηρεσιών  Γιάννης Μπατζιάκας, διοικητής της Βελεστίνου, Αντιπύραρχος,  ν/νος Τσίκας, υποδιοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, Αντιπύραρχος, Γλιάτης Νικόλαος, διοικητής του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, Αστυνόμος Στέφανος Καρκάλης, πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ν. Μαγνησίας,  Τράγαλος ν/νος, μέλος της ομάδας διάσωσης, Τσικουντουρίδης Δημήτριος, επιτελής του 3ου Ε.Γ. της 1ης ΤΑΞΑΣ, Τ/χης Αβραάμ Ανυσιάδης, εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου,  Βασίλης Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Βόλου, Αθανασία Μακατσιάνου, προϊστάμενος Καθαριότητας και Πρασίνου,   Βαγγέλης Καραμπέρης και προϊστάμενος Τ.Υ.,  Λεωνίδας Λάβδας.

Ο κ. Παλληκάρης καλωσόρισε τους παρευρισκομέ και αναφέρθηκε στην καλή κατάσταση της οδοποιίας και στην αποκατάσταση των κρουνών στα χωριά. Προβλέπεται, επίσης, η πρόσληψη 18 ατόμων για πυροπροστασία και υπάρχει μνημόνιο ενεργειών για καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές και μνημόνιο εκκένωσης του Βενέτου.

Τόνισε ότι ο είναι σε διαρκή επαφή με την πυροσβεστική και την αστυνομία για άμεση επέμβαση σε τυχόν κινδύ.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας θα εξασφαλιστούν 4 ανοιχτές δεξαμενές 40 τόνων νερού στην Άνω Κερασιά, στο Βένετο και στο Κεραμίδι, για την προμήθεια νερού σε όλα τα μέσα σε περίπτωση ς.

Ο διοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, ανέφερε ότι θα προσληφθούν 38 άτομα στην πυροσβεστική και είναι έτοιμοι να εκπαιδεύσουν νέα μέλη.

Ο κ. Γλιάτης πήρε τον λόγο σχετικά με την ιδιαίτερη χρονιά που πέρασε και ξεκίνησαν γρήγορα οι φωτιές, οπότε απαιτείται πρόληψη, επαγρύπνηση και συνεργασία μεταξύ φορέων.

Ο κ. Καρκάλης από την πλευρά της Αστυνομίας είπε ότι επανδρώθηκαν με νέα οχήματα και υπάρχει συνεργασία με τον στρατό και τον Δήμο.

Η κα Μακατσιάνου, εκπροσωπώντας το Δασαρχείο ανέφερε ότι γίνονται περιπολίες με συνεργεία για πρόληψη και η Ομάδα Διάσωσης ενημέρωσε ότι διαθέτουν εκπαιδευμένο προσωπικό από την πυροσβεστική, ένα jeep 4×4, ένα σκάφος και υπάρχει δυνατότητα ς ανά 5 λεπτά για την κατεύθυνση της φωτιάς.

Ο κ. Ανυσιάδης από την 1η ΤΑΞΑΣ τοποθετήθηκε σχετικά με τα αεροπλάνα που πετάνε σχεδόν όλη ημέρα και μέσω θερμικών καμερών βλέπουν τις φωτιές και ενημερώνουν άμεσα.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων έχει έτοιμα οχήματα και 65 άτομα εκπαιδευμένα με πιστοποίηση, διαθέτει φουσκωτό σκάφος για βοήθεια και μπορεί να παρέχει πρώτες βοήθειες και βοήθεια εκκενώσεων χώρων. Τόνισαν ότι υπάρχει πρόβλημα στα αντλιοστάσια οικισμών και ζητούνται γεννήτριες.

Ο κ. Καραμπέρης είπε ότι έγιναν καθαρισμοί κοινόχρηστων δρόμων και ο κ. Λάβδας ότι οι δρόμοι στους ορεινούς όγκους ξεκινούν να καθαριστούν.

Για την αποφυγή πυρκαγιών συνιστώνται στους πολίτες τα εξής:

  1. Καθαρισμός οικοπέδων, όχι εύφλεκτα υλικά εντός οικοπέδων.
  2. Αποφεύγονται οι θερμές εργασίες (ηλεκτροσυγκόλληση) στην αντιπυρική περίοδο.
  3. Όχι μελισσών σε δείκτη μικρότερο του 3
  4. Ενημέρωση και έκκληση βοήθειας από τους πολίτες στις αρμόδιες υπηρεσίες εάν αντιληφθούν κίνδυνο
  5. Να δημιουργηθούν ομάδες βοήθειας στα χωριά
  6. Προσοχή στον θερισμό, απαιτείται συντήρηση οχημάτων και πυροσβεστήρες σε αυτά.
  7. Επιβάλλεται για μη τήρηση των ανωτέρω.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση