Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Συνάντηση υφυπουργού ΥΠΕΣ με δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Ρ. Φεραίου
Συνάντηση υφυπουργού ΥΠΕΣ με δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Ρ. Φεραίου

Συνάντηση υφυπουργού ΥΠΕΣ με δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Ρ. Φεραίου

Χρέος μας η κατά το δυνατόν ταχύτερη  αποκατάσταση των ζημιών

Η υφυπουργός Εσωτερικών,  Μ. Χρυσοβελώνη, την Δευτέρα 1/10 υποδέχθηκε στο γραφείο της στο τον δήμαρχο του Δήμου  Ρ.Φεραίου  Δ. Νασίκα, καθώς και τους αντιδημάρχους  Στ. Χατζή και Ι. Παπαϊωάννου.

Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα που απασχολούν με την έννοια του επείγοντος τον Δήμο «Ρήγα Φεραίου» και συγκεκριμένα:

α) για τις ζημιές από της πλημμύρες της 26/06 στις Τοπικές Κοινότητες Καναλίων, Κερασιάς και Στεφανοβικείου της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας, στην Τοπική Κοινότητα Κεραμιδίου και τους Οικισμούς Καμαρίου, Αγίου Ιωάννη και Βενέτου της Δημοτικής Ενότητας Κεραμιδίου, καθώς και στον Οικισμό Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Φερών

β) για τον φάκελο που έχει καταθέσει ο Δήμος, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα «», με σκοπό την το έργο: «Εκσυγχρονισμός Υποδομών Ύδρευσης, για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδρευσης, για ανθρώπινη κατανάλωση», που περιλαμβάνει τα υποέργα: 1) αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Κεραμιδίου (604.838 € πλέον ΦΠΑ) και 2) ολοκληρωμένο σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμών δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου (604.838 € πλέον ΦΠΑ)

) για την ένταξη στο πρόγραμμα «» έργων ανάπλασης παιδικών χαρών και την μηχανημάτων έργου,

δ) για την αναζήτηση προγράμματος χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του δικτύου ηλεκτροδότησης και φωτισμού στην νοτιοδυτική πλευρά του λόφου Μαλούκα,

ε) για το ζήτημα της έναρξης λειτουργίας του αρδευτικού συστήματος στη Κάρλα και την αποφυγή γραφειοκρατίας για τους αγρότες της περιοχής, προκειμένου να ενταχθούν στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ,

στ) για το πρόβλημα σύγχυσης των αρμόδιων υπηρεσιών για οικόπεδα στα όρια μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων και Λάρισας.

Η υφυπουργός  Μ. Χρυσοβελώνη μετέφερε άμεσα στον αρμόδιο υπουργό  Αλ. Χαρίτση, σε έκτακτη που έγινε από κοινού με την αντιπροσωπεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου , το πρώτο ζήτημα του οποίου η δρομολογείται άμεσα, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν.

Για τον σκοπό αυτό το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με τους αρμόδιους του Δήμου και αντίστοιχα τις αρμόδιες υπηρεσίες του .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

  • Αιτήσεις για μόνιμες θέσεις καθηγητών στη Μαγνησία #ΑΣΕΠ - https://t.co/S1QrObMjZk -

"Αλιεύοντας" την είδηση