Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών-δημάρχου Ρήγα Φεραίου
Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών-δημάρχου Ρήγα Φεραίου

Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών-δημάρχου Ρήγα Φεραίου

Συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου μεταξύ της υφυπουργού  Εσωτερικών Μαρίνας  Χρυσοβελώνη και του δημάρχου Ρήγα Φεραίου  Δημήτρη Νασίκα , παρουσία των αντιδημάρχων, της πρόεδρου του ΝΠΔΔ,  της προϊσταμένης Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της γεωπόνου του Δήμου.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου και αφουγκράστηκε τα προβλήματα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής μέσα σ’ ένα κλίμα απόλυτης συνεργασίας και κατανόησης.

Σημαντικό θέμα του Δήμου όπου τέθηκε υπόψη στην κ. Χρυσοβελώνη ήταν οι ζημιές και τα προβλήματα πολιτικής προστασίας που δημιούργησε η θεομηνία  της 26ης  Ιουνίου στον  Δήμο Ρήγα Φεραίου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο πλημμυρισμός των γεωργικών εκτάσεων, ρεμάτων και έργων υποδομής κυρίως αγροτικών οδών ,με το 85% του αγροτο-δασικού δικτύου να έχει  υποστεί σοβαρές ζημιές, κατάρρευση πρανών και καταστροφή τμημάτων ασφαλτοστρωμένων οδών στο Δημοτικό δίκτυο  στην Κερασιά , στα Κανάλια, στο Κεραμίδι, Καμάρι, Αγ. Ιωάννη και  Βένετο με συνέπεια την πλήρη της κυκλοφορίας οχημάτων.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τους παρευρισκόμενους ήταν η υποβολή φακέλου για τη χρηματοδότηση της Πράξης  «Εκσυγχρονισμός Υποδομών Ύδρευσης, για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδρευσης για ανθρώπινη κατανάλωση» στο  πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, όπου εκεί εντάσσονται δυο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή , η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Κεραμιδίου και το ολοκληρωμένο σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμών δικτύων ύδρευσης ολόκληρου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Πέραν των αρμοδιοτήτων της κ. Χρυσοβελώνη, συζητήθηκαν και άλλα δύο πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο , αυτό της διερεύνηση τρόπου χρηματοδότησης του Δήμου για την αγορά  της   αποθήκης Συνεταιρισμού Ριζομύλου –χρόνιο αίτημα των κατοίκων – καθώς και το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης.

Παράλληλα, στην υφυπουργό τέθηκαν υπόψη,  η λειτουργία αρδευτικού συστήματος λίμνης Κάρλας και αγροτικό τιμολόγιο ΔΕΗ και το θέμα των γεωγραφικών συνόρων του Δήμου Ρήγα Φεραίου με την  Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Η υφυπουργός, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, άκουσε και συζήτησε τα ανωτέρω θέματα και δεσμεύτηκε να στηρίξει αυτά  βοηθώντας στην επίλυσή τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση