Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Συνάντηση δημάρχου Ρήγα Φεραίου με το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ
Συνάντηση  δημάρχου Ρήγα  Φεραίου με το σωματείο  εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Συνάντηση δημάρχου Ρήγα Φεραίου με το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Συνάντηση του σωμτείου εργζομένων του ΕΚΑΒ με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στο δημαρχείο υ.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αδυναμία κάλυψης λειτουργίας του ασθενοφόρου επί 24ωρου στο Κέντρο Υγείας υ.

Συγκεκριμένα, στο Κ.Υ. από τις έξι οργανικές θέσεις, υπάρχουν δύο μόνιμοι οδηγοί, μία υπάλληλος από το ΕΚΑΒ αποσπασμένη και τώρα πρόσφατα συνδράμει ένας επικουρικός για δύο έτη.

Το όχημα του Βελεστίνου αποκτήθηκε το έτος από προσφορά της γαλακτος ΕΒΟΛ.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που καταγράφονται, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί.

Σκοπός είναι η εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης, προκειμένου να περιοριστούν οι χρόνοι που απαιτούνται για την διακομιδή των ασθενών.

Δυστυχώς υπάρχουν βάρδιες που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η Δ/νση του Κ. Υγείας ,το σωματείο εργαζομένων συνεχώς τονίζουν την αναγκαιότητα πρόσληψης πληρώματος.

Συχνά στη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν συμβεί τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου και του χρόνου που χρειάζεται για να φτάσει στη περιοχή μας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι βάρδιες που δεν καλύπτονται από το προσωπικό του Κέντρου ς αναγκαστικά καλύπτονται από τα οχήματα του ΕΚΑΒ που σημαίνει περισσότερος μέχρι το κάθε περιστατικό, όταν ακόμη και το λεπτό είναι πολύτιμο.

Ο Δήμος και η περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου βρίσκεται στα όρια με το Ν. Λάρισας, στην είσοδο της πόλης του Βόλου , δίπλα στην ΠΑΘΕ, στη βιομηχανική περιοχή και καλύπτει τις ανάγκες όλων των χωριών του ορεινού όγκου Πηλίου μέχρι Αιγαίο (, Βένετο, Κερασιάς) με δρόμους δύσκολους στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Επίσης, καλύπτει μια μεγάλη αγροτική περιοχή του κάμπου.

Διατυπώθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη πρόσληψης ανάλογου προσωπικού με τον πληθυσμό που καλύπτει η υγειονομικά η μονάδα Κ.Υ Βελεστίνου, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ζωή από μη πρόληψη του εθνικού συστήματος ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση