Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Συνάντηση δημάρχου Ρήγα Φεραίου με τον δήμαρχο Steinach της Βάδη-Βυρτεμβέργης
Συνάντηση δημάρχου Ρήγα Φεραίου με τον δήμαρχο Steinach της Βάδη-Βυρτεμβέργης

Συνάντηση δημάρχου Ρήγα Φεραίου με τον δήμαρχο Steinach της Βάδη-Βυρτεμβέργης

Στο πλαίσιο της 1ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο στις 3 – 5 Νοεμβρίου 2016, ο συντονιστής της συνέλευσης και δήμαρχος της περιοχής Steinach της Βάδης – Βυρτεμβέργης, Frank Edelmann επισκέφτηκε την Πέμπτη, 02-02- τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου  Νασίκα  Δημήτριο.

Τον κ. Edelmann συνόδευε η Σοφία Ελευθερίου, συνεργάτιδα στον συντονιστή αποστολών δημάρχων και εμπειρογνωμόνων κατ΄ εντολή του γραφείου συνεργασίας του εντεταλμένου και κοινοβουλευτικού υφυπουργού Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, Γραφείο Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Ένωση Κοινοτήτων Βάδης-Βυρτεμβέργης, η οποία έκανε τη διερμηνεία.

Ο κ. Νασίκας καλωσόρισε τον κ. Edelmann και ακολούθησε συζήτηση με στα μορφολογικά, γεωγραφικά, ιστορικά και τουριστικά χαρακτηριστικά του κάθε Δήμου.

Ο κ. Νασίκας αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία της περιοχής, στα ιδιαίτερα μνημεία του κάθε διαμερίσματος, στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και στη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία διαφοροποιείται από την αντίστοιχη γερμανική.

Ο κ. Edelmann επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις πρακτικές τουρισμού που εφαρμόζουν στην περιοχή του με την ειδικών τουριστικών οδηγών και ενημέρωσε για τρόπους συνεργασίας σχετικά με το συγκεκριμένο τομέα.

Στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή τεχνογνωσιών, εμπειριών και προτάσεων μεταξύ των δύο δημάρχων με στόχο να τεθούν οι βάσεις για μία περαιτέρω δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία.

Ο δήμαρχος   Edelmann δώρισε στον δήμαρχο Νασίκα τοπικά γερμανικά προϊόντα του Δήμου του και αντίστοιχα ο κ. Νασίκας πρόσφερε σχετικά με τη ζωή και το του Ρήγα και τη λίμνη Κάρλα.

Κατόπιν, ο δήμαρχος του Steinach ξεναγήθηκε από τον κ. Νασίκα στο , στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου και στη λίμνη Κάρλα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση