Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Συνάντηση δημάρχου Ρήγα Φεραίου με τον δήμαρχο Steinach της Βάδη-Βυρτεμβέργης
Συνάντηση δημάρχου Ρήγα Φεραίου με τον δήμαρχο Steinach της Βάδη-Βυρτεμβέργης

Συνάντηση δημάρχου Ρήγα Φεραίου με τον δήμαρχο Steinach της Βάδη-Βυρτεμβέργης

Στο πλαίσιο της 1ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο αύπλιο στις 3 – 5 Νοεμβρίου 2016, ο συντονιστής της συνέλευσης και δήμαρχος της περιοχής Steinach της Βάδης – Βυρτεμβέργης, Frank Edelmann επισκέφτηκε την Πέμπτη, 02-02- τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου  Νασίκα  Δημήτριο.

Τον κ. Edelmann συνόδευε η Σοφία Ελευθερίου, συνεργάτιδα στον συντονιστή αποστολών δημάρχων και εμπειρογνωμόνων κατ΄ εντολή του γραφείου ς του εντεταλμένου και κοινοβουλευτικού υφυπουργού Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, Γραφείο Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Ένωση Κοινοτήτων Βάδης-Βυρτεμβέργης, η οποία έκανε τη διερμηνεία.

Ο κ. καλωσόρισε τον κ. Edelmann και ακολούθησε συζήτηση με αναφορά στα μορφολογικά, γεωγραφικά, ιστορικά και τουριστικά χαρακτηριστικά του κάθε Δήμου.

Ο κ. αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία της περιοχής, στα ιδιαίτερα μνημεία του κάθε διαμερίσματος, στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και στη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία διαφοροποιείται από την αντίστοιχη γερμανική.

Ο κ. Edelmann επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις πρακτικές τουρισμού που εφαρμόζουν στην περιοχή του με την ειδικών τουριστικών οδηγών και ενημέρωσε για τρόπους ς σχετικά με το συγκεκριμένο τομέα.

Στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή τεχνογνωσιών, εμπειριών και προτάσεων μεταξύ των δύο δημάρχων με στόχο να τεθούν οι βάσεις για μία περαιτέρω δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία.

Ο δήμαρχος   Edelmann δώρισε στον δήμαρχο Νασίκα τοπικά γερμανικά προϊόντα του Δήμου του και αντίστοιχα ο κ. Νασίκας πρόσφερε σχετικά με τη ζωή και το έργο του Ρήγα και τη .

Κατόπιν, ο δήμαρχος του Steinach ξεναγήθηκε από τον κ. Νασίκα στο Βελεστίνο, στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου και στη .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση