Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Συμμετοχή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου στην 6η ετήσια συνδιάσκεψη της ελληνογερμανικής συνέλευσης στο Ναύπλιο
Συμμετοχή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου στην 6η ετήσια συνδιάσκεψη της ελληνογερμανικής συνέλευσης στο Ναύπλιο

Συμμετοχή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου στην 6η ετήσια συνδιάσκεψη της ελληνογερμανικής συνέλευσης στο Ναύπλιο

Στις 3-5 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο η 6η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με βασικό θέμα «Ναύπλιο 2016. Η αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της Ευρώπης».

Τα θέματα που έλαβαν χώρα και συζητήθηκαν αφορούσαν το Ελληνογερμανικό Δίκτυο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις προοπτικές του για την Ευρώπη και τις πρακτικές της Ελληνογερμανικής Τοπικής και Περιφερειακής Συνεργασίας.

Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, παράλληλες συζητήσεις για ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την της τελικής Διακήρυξης από τις Κεντρικές Ενώσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών και τις προοπτικές για το 7ο Συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και μέλος της ΔΕΠΑΝ, Δημήτριος συμμετείχε στην ενημέρωσης με θέμα «Δήμος και Επιχειρείν» και σε συζητήσεις για εμβάθυνση και δημιουργία αδελφοποιήσεων μεταξύ γερμανικών και ελληνικών Δήμων.

Επιπλέον, συμμετείχε σε παράλληλο πρόγραμμα με συζητήσεις εργασίας και θέματα «Κοινωνική οικονομία και αειφόρος περιφερειακή ανάπτυξη», «Ο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και «Ενέργεια και πολλά άλλα. Έξυπνες πόλεις και νησιά».

Επισκέφθηκε, επίσης, κοινωνικούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής στα πλαίσια της αξιοποίησης γεωργικών προϊόντων, οι οποίοι των ενημέρωσαν για τα χαρακτηριστικά τους, τη δραστηριότητα τους και τα προϊόντα που παράγουν στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε για την συνδιάσκεψη: «Ενημερωθήκαμε για νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία και προγράμματα καθώς και για τις συνεργασίες Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων, οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση των ακολουθούμενων πρακτικών σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στη Συνέλευση απεύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτριος Κωστούρος, ο Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Peter Schoof, ο αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κωνσταντίνος , ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γεώργιος , ο έπαρχος του Σβέμπις Χαλ, Gerhard Bauer και ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός και εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Hans-JoachimFuchtel.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση