Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου το 7ο  Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων
Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου το 7ο  Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου το 7ο  Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων

Την  ελληνική σημαία και τη σημαία της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων παρέλαβε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου,  Δημήτρης  που ήταν επίσημος προσκεκλημένος  στην Καρδίτσα.

Ήταν μία μεγάλη βραδιά πολιτισμού και ς την οποία έζησαν οι εκατοντάδες Θεσσαλοί που βρέθηκαν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό , για το 6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα.

Ανανέωσαν, δε το για το 2021, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τον δήμαρχο κ. ασίκα να είναι παρών στην Καρδίτσα και να παραλαμβάνει την ελληνική σημαία και τη σημαία της Αμφικτιονίας των Καραγκούνηδων και στην ουσία τη σκυτάλη για την επόμενη διοργάνωση.

Ο κ. παρέλαβε  τη σκυτάλη για την διοργάνωση το 2021 του 7ου   Εθνολογικού Συνεδρίου  των  Θεσσαλών  στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από τον πρόεδρο  Απ. Φιρφιρή, ο οποίος –μεταξύ άλλων- τόνισε: « Δική μας επιθυμία  είναι να παραδώσουμε  τη σημαία στο δήμαρχο Ρήγα Φεραίου  και τη διοργάνωση να την αναλάβει ο Δήμος  σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Θεωρούμε ότι  θα παραδώσουμε τη σημαία μας σε σίγουρα χέρια και ότι το επόμενο αντάμωμα και   θα είναι το καλύτερο και πιο οργανωμένο από όλα τα προηγούμενα.»

«Ως Δήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, παρέλαβα στην Καρδίτσα την ελληνική σημαία και τη σημαία της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και στην ουσία τη σκυτάλη για την διοργάνωση το 2021 του Εθνολογικού Συνεδρίου  των  Θεσσαλών  και του  Ανταμώματος των Καραγκούνηδων στο δήμο Ρήγα Φεραίου.

Οι Καραγκούνηδες αποτελούν μία εμβληματική κοινωνική ομάδα, η οποία με τις δράσεις της: κοινωνικές,  επαγγελματικές, πολιτιστικές,  έχει αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη της στη Θεσσαλία και στον Θεσσαλικό κάμπο στο διάβα του χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης ασίκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 7ο Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών το 2021 θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό Δήμο Ρήγα Φεραίου που θα βρεθεί στο επίκεντρο  πανελλαδικών εκδηλώσεων ενόψει της σπουδαίας επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα, το 2021 θα τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ελληνική παλιγγενεσία  και το συνέδριο θα έχει ως θέμα τους Θεσσαλούς πρωτεργάτες  της Ελληνικής Επανάστασης, με πρώτο και πιο σημαντικό  τον Ρήγα Βελεστινλή και  τους Θεσσαλούς διδασκάλους του γέ.

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ρήγα Φεραίου θα είναι διεθνές  και θα γίνει σε συνεργασία με το , την Ακαδημία Αθηνών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχουν κληθεί να παρευρεθούν η κα. Γιάννα Αγγελοπούλου κι επιφανή πρόσωπα  της Ελληνικής Πολιτείας και του πνευματικού κόσμου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση