Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου το 7ο  Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων
Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου το 7ο  Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου το 7ο  Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων

Την  ελληνική και τη της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων παρέλαβε ο  που ήταν επίσημος προσκεκλημένος  στην Καρδίτσα.

Ήταν μία μεγάλη βραδιά πολιτισμού και παράδοσης την οποία έζησαν οι εκατοντάδες Θεσσαλοί που βρέθηκαν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο , για το 6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα.

Ανανέωσαν, δε το ραντεβού για το 2021, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τον δήμαρχο κ. Νασίκα να είναι παρών στην Καρδίτσα και να παραλαμβάνει την ελληνική και τη της Αμφικτιονίας των Καραγκούνηδων και στην ουσία τη σκυτάλη για την επόμενη διοργάνωση.

Ο κ. Νασίκας παρέλαβε  τη σκυτάλη για την διοργάνωση το 2021 του 7ου   Εθνολογικού Συνεδρίου  των  Θεσσαλών  στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από τον πρόεδρο  Απ. Φιρφιρή, ο οποίος –μεταξύ άλλων- τόνισε: « Δική μας επιθυμία  είναι να παραδώσουμε  τη σημαία στο δήμαρχο Ρήγα Φεραίου  και τη διοργάνωση να την αναλάβει ο Δήμος  σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Θεωρούμε ότι  θα παραδώσουμε τη σημαία μας σε σίγουρα χέρια και ότι το επόμενο αντάμωμα και συνέδριο  θα είναι το καλύτερο και πιο οργανωμένο από όλα τα προηγούμενα.»

«Ως Δήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, παρέλαβα στην Καρδίτσα την ελληνική σημαία και τη σημαία της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και στην ουσία τη σκυτάλη για την διοργάνωση το 2021 του Εθνολογικού Συνεδρίου  των  Θεσσαλών  και του  Ανταμώματος των Καραγκούνηδων στο δήμο Ρήγα Φεραίου.

Οι Καραγκούνηδες αποτελούν μία εμβληματική κοινωνική ομάδα, η οποία με τις δράσεις της: κοινωνικές,  επαγγελματικές, πολιτιστικές,  έχει αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη της στη Θεσσαλία και στον Θεσσαλικό κάμπο στο διάβα του χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. .

Αξίζει να σημειωθεί πως το 7ο Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών το 2021 θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό Δήμο Ρήγα Φεραίου που θα βρεθεί στο επίκεντρο  πανελλαδικών εκδηλώσεων ενόψει της σπουδαίας επετείου των 200 ετών από την .

Συγκεκριμένα, το 2021 θα τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ελληνική παλιγγενεσία  και το συνέδριο θα έχει ως θέμα τους Θεσσαλούς πρωτεργάτες  της Ελληνικής Επανάστασης, με πρώτο και πιο σημαντικό  τον Ρήγα Βελεστινλή και  τους Θεσσαλούς διδασκάλους του γένους.

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ρήγα Φεραίου θα είναι διεθνές  και θα γίνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Ακαδημία Αθηνών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχουν κληθεί να παρευρεθούν η κα. Γιάννα κι επιφανή πρόσωπα  της Ελληνικής Πολιτείας και του πνευματικού κόσμου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

  • Σύλληψη 26χρονου για #κλοπές και ληστείες  #κλοπές - https://t.co/xxAeKqUf8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση