Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Στον Αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου
Στον Αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Στον Αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

 

Στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, που τελέστηκε σήμερα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 09.00 π.μ.

Ο κ. Νασίκας ευχήθηκε σε όλους τους , εκπαιδευτικούς και γονείς «καλή και δημιουργική χρονιά», με υγεία και δύναμη για το δύσκολο έργο που επιτελούν και πρόσθεσε: «Ξεκινώντας η νέα χρονιά, εύχομαι να έχετε δύναμη στο νέο σας ξεκίνημα και να απολαύσετε το ταξίδι της γνώσης, αποκομίζοντας τα οφέλη και τις δεξιότητες που θα σας οδηγήσουν στην πρόοδο αλλά και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σας. Εύχομαι καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν στην απόκτηση γνώσεων και αξιών, καθώς και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών με ευσυνειδησία, με σκοπό την πρόοδο και την πραγματοποίηση των ονείρων τους.»

Οι ευχές του Δημάρχου δεν ήταν μόνο για τους αλλά και για τους γονείς που κοπιάζουν προκειμένου να δουν τα παιδιά τους να προοδεύουν, για τους οποίους είπε: «Καλή χρονιά με υπομονή να ευχηθώ και στους γονείς, για την προσπάθεια και τις θυσίες που κάνουν κάθε χρόνο, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους ό,τι θα τους ωφελήσει για το αύριο.»

Για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου επισήμανε πως μέσω των υπηρεσιών και των Σχολικών Επιτροπών του, έχει εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής ώστε να διεξαχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η εκπαιδευτική διαδικασία. «Με την άριστη που διακρίνει τη σχέση μας με τα σχολεία έως και σήμερα, θα στηρίξουμε και τη φετινή χρονιά υλικά και ηθικά, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, το χώρο της εκπαίδευσης και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι σχολικές επιτροπές, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η λειτουργία των σχολείων πάντα με σεβασμό και ευαισθησία σε κάθε ζήτημα που ανακύπτει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

 

Απονομή υποτροφιών από το Ίδρυμα Χάρις Τριανταφύλλου στους αριστούχους της Γ' Λυκείου Βελεστίνου

Απονομή υποτροφιών στους οκτώ αριστούχους της Γ' Λυκείου Βελεστίνου, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Βελεστίνο, έγινε την Κυριακή, 11-09-2022 και ώρα 11.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου από το Ίδρυμα Χάρις Τριανταφύλλου, που εδρεύει στην Αμερική, από εκπροσώπους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας αναφέρθηκε στη ζωή του Χάρι Τριανταφύλλου, λέγοντας ότι είναι τεράστια η προσφορά του στη γενέτειρά του και πρόσθεσε πως το όνομα του ευεργέτη-δωρητή έχει δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σε δρόμο της πόλης.

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους, τους συνεχάρη, λέγοντας: «Μας κάνατε υπερήφανους ως γονείς και ως Δήμο. Να εκπροσωπείτε επάξια τον Ρήγα όπου κι αν βρίσκεστε και να μεταφέρετε παντού το μήνυμα του Δήμου μας. Καλή Σταδιοδρομία σε όλους σας. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Ένας νέος δρόμος σας ανοίγεται, ο φοιτητικός, να τον απολαύσετε και να τον ζήσετε ποιοτικά και δημιουργικά. Να μην ξεχνάτε ότι είστε από το Βελεστίνο, από τη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή και να αναφέρεστε στην καταγωγή σας με υπερηφάνεια. Και φυσικά να μην ξεχνάτε ποτέ τους ανθρώπους που σας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να είναι δίπλα σας, τους γονείς σας».

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Γεώργιος Παπατόλιας απευθυνόμενος στους αποφοίτους είπε: «Συγχαρητήρια σε όλους σας. Καλά φοιτητικά χρόνια, με πρόοδο» ενώ χαρακτήρισε τους γονείς των μαθητών αφανείς ήρωες.

Τις υποτροφίες απένειμε στους 8 αριστούχους η Υπεύθυνη της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, κα. Αθηνά Περιστεροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη σύνδεση του Ιδρύματος Χάρι Τριανταφύλλου με την Αμερικάνικη , καθώς και στα εκπαιδευτικά οφέλη της σχολής.

Οι αριστούχοι που τιμήθηκαν κατά την απονομή είναι:

1. Τσεκούρας Κωνσταντίνος του Στυλιανού (Νομική Αθηνών)

2. Παπαϊωάννου Αναστασία του Κωνσταντίνου (Επις Μέσων & Πολιτισμού Αθηνών)

3. Μπαλαμώτης Παναγιώτης του Στεργίου (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & μηχ. Η/υ Βόλου)

4. Πολίτης Σωτήριος Ταξιάρχης του Λουκά (Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλου)

5. Χριστοδούλου Δήμητρα του Βασιλείου (Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ)

6. Τζανή Ευθαλία του Αλεξάνδρου (Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ)

7. Τασιούλας Κωνσταντίνος του Σταματίου, (Μηχανικών η/υ και Πληροφορικής Ιωαννίνων)

8. Αραμπατζής Απόστολος του Παναγιώτη (Οικονομικών Επιστημών Βόλου)

 

Εγγραφές στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 οι εγγραφές για το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Για τις εγγραφές απευθύνεστε στο ΚΕΠ Βελεστίνου ή στα τηλέφωνα: 2425024290 (ΚΕΠ Βελεστίνου) & 6947950008 (Πόπη Σούρλα).

Απαραίτητα ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επις.

 

Ολοκληρώθηκε η Γιορτή Εθελοντισμού στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

H γιορτή εθελοντισμού ολοκληρώθηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου προσπαθώντας να προσελκύσει και άλλους δημότες, όπως σε όλες τις δράσεις.

Ο όρος «Εθελοντισμός» αναφέρεται γενικά στην ηθελημένη πράξη για κάποιο κοινωφελή σκοπό χωρίς υλικό ή άλλο αντάλλαγμα.

Ως εκ τούτου, εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα «εθέλω», που σημαίνει θέλω πολύ.

Πραγματοποιήθηκαν τρείς δράσεις από 5 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου.

α) ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ 18:00 – 20:00, ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΝΗΣΗΣ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ (που έχουν τοποθετηθεί στο Κέντρο του Βελεστίνου)

β) ΤΕΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΠΛΑΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ 9:00 – 13.00, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ συγκέντρωσαν και συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τρόφιμα στον χώρο του  Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο Εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μια διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό σύνολο, αφορά όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Μια εθελοντική δράση στοχεύει όχι μόνο στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά, κατά περίπτωση, και στην αντιμετώπιση των αιτίων του, την ενδυνάμωση των επωφελούμενων και τη συνεχή λειτουργία δομών υποστήριξης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση