Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Στο Γηροκομείο Καναλίων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου
Στο Γηροκομείο Καναλίων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Στο Γηροκομείο Καναλίων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Τρόφιμα προσφέρθηκαν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, μέσω της δομής «Βοήθεια » του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τα οποία συγκεντρώθηκαν από δημότες και υπαλλήλους του δήμου.

Η συντονίστρια των Κοινωνικών δομών του Δήμου, Αντωνία Χασιώτη είπε σχετικά: «Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στο για να προσφέρουμε τρόφιμα που συγκεντρώσαμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι και πολίτες, αλλά και για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους υπηρετούν το χώρο με το σεβασμό που αξίζουν οι ηλικιωμένοι προστατευόμενοί τους».

Με αφορμή τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά

Αφιέρωμα στη δομή «Βοήθεια στο

Αυτές τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας κλήθηκε ο δήμος Ρήγα Φεραίου να οργανώσει μια νέα δομή, το διευρυμένο Βοήθεια στο Σπίτι.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα   οργανώθηκε μια δομή εξυπηρέτησης όλου του ευάλωτου πληθυσμού, διότι υπήρχε διάθεση προσφοράς, εμπειρία και καταγραφή των ευάλωτων ομάδων. Ο φόβος της πανδημίας χάθηκε και το έργο κάθε μέρα γινόταν μεγαλύτερο έργο προσφοράς για τον κοινωνικά αδύναμο πληθυσμό. Η αλληλεγγύη του κόσμου ενίσχυσε το έργο και έδινε δύναμη σε όλους για συνέχεια .

Οι εργαζόμενοι της δομής «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» βρίσκονται εδώ και 17 χρόνια σε όλα τα χωριά και τις γειτονιές, φροντίζοντας για κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων και των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας.

Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που χρόνια τώρα προσπαθούν να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους ζητώντας από όλους τους υπεύθυνους να βοηθήσουν σε αυτό.

Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που πολιτεία και δημοτικές αρχές αυτές τις ημέρες ζήτησαν να είναι στην πρώτη γραμμή.

<<Μείνε στο σπίτι και τηλεφώνησε>> ήταν το μήνυμα.

Ψώνια στο market, συνταγογράφηση και φαρμάκων, σίτιση, κοινωνικά περιστατικά, ηλικιωμένων, επαφή με φορείς, με εμπορικές επιχειρήσεις και συλλόγους.

Εξυπηρετήθηκαν εκατοντάδες άτομα και μοιράσθηκαν εκατοντάδες μερίδες .

Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο σπίτι στάθηκαν άξιοι των προσδοκιών αυτές τις μέρες υπερβάλλοντας εαυτόν, γιατί ίσως και όλοι έδειξαν εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Ίσως οι ίδιοι ήθελαν να αποδείξουν για άλλη μια φορά σε όσους τους αμφισβήτησαν, όπως και πολλούς άλλους κλάδους, την αξία τους.

Αφιερωμένη, λοιπόν, αυτή η ημέρα στους εργαζομένους στο Βοήθεια στο σπίτι, που εργάσθηκαν πέραν του ωραρίου και χωρίς επιπλέον επίδομα.

Εκφράζεται η ελπίδα πως η πολιτεία θα αναγνωρίσει το σημαντικό έργο τους υποστηρίζοντας την επαγγελματική τους ανάπτυξη & εξέλιξη με αίσθημα δικαιοσύνης, ισοτιμίας, αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και φροντίζοντας ταυτόχρονα να νοιώθουν υπερήφανοι οι εργαζόμενοι για τη συνεισφορά τους και ικανοποίηση κατά την υλοποίηση των στόχων τους μέσα στο κλίμα της ομαδικότητας που θα στηρίζεται το κοινωνικό έργο τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης #δενδρύλλιοκάνναβης - https://t.co/di7qP0nIJy -

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

"Αλιεύοντας" την είδηση